Programajánló: már hetedszerre nyit a bacsis-tuning retró számítógép kiállítás

Idén is megcsodálható lesz 30 évnyi informatika csodája, kiemelve itt a hardverritkaságokat.

A PROHARDVER! közösség ismert tagja, bacsis, már hetedszer rendezi meg a BRSZK-t, azaz "bacsis-tuning retró számítógép kiállítást", amely tulajdonképpen 30 év fejlődését öleli fel, ritka és különleges hardvereket bemutatva.

A géppark sok eleme ismerős lesz majd az előző évekből. A rendszerek zöme x86-os lesz, noha frescho biztosít majd más architektúrát használó megoldásokat a 80-as és 90-es évekből. Schilence és CocooN-z jóvoltából a régi VGA-k sem fognak hiányozni, míg Madara-san megmutatja saját gyűjteményét, amely retró konzolokból áll. Hege és MrDozer idén egy külön standot szentel a Commodore-nak, amely régebben a PC mellett a másik elterjedt szereplője volt a piacnak. Egy igazi ritkaság is megtekinthető lesz itt, konkrétan a C116, amit a Commodore akkoriban a Sinclair ZX Spectrum ellen szánt. Ezeken túlmenően Pdaw retró PDA-kkal és kalkulátorokkal készül, flymi hűtőgyűjteményét teszi ki a kíváncsi szempárok elé, míg Alpi régi gépekből fogja kifacsarni az utolsó megahertzeket.


[+]

A szórakoztatás sem marad el, amiről CocooN-z gondoskodik majd, és már tíz gépen keresztül küzdhet egymással a retró élményre éhező közönség számos ikonikus cím többjátékos módjában. Mindezt színesíti egy II. világháborús harci jármű makett kiállítás, amit Dodi biztosít.

Természetesen lesz gyereksarok, sőt, még úgynevezett "asszonymegőrző" is, így a technológiát kevésbé kedvelők ugyanúgy megtalálhatják számításaikat.

Az idei kiállítás nagy újítása lehet a retró börze, amely lehetőséget adna a hardverek iránt rajongó rétegnek a meglévő számítógépes alkatrészek továbbadására. Ez kísérleti jelleggel lesz bevetve, és előre jelezni kell a fenti képen látható telefonszámon, ha valaki készülne saját, eladásra kínált hardverelemmel.

A "7. BRSZK, azaz bacsis-tuning retro számítógép kiállítás" információi:

  • Helyszín: Füle, Tornacsarnok, Petőfi S. utca 12.
  • Időpont: 2022. 06. 25. (szombat) 10-20 óráig; 2022. 06. 26. (vasárnap) 10-18 óráig
  • A rendezvény weboldala: bacsis-tuning.hu

A belépés természetesen most is ingyenes, ahogy az előző években is az volt. Társoldalunkon, a Logouton a szervező egy részletesebb írásban is bemutatja a közelgő eseményt – érdemes ezt is elolvasni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés