Prohardver az új koronavírus ellen

Aki szeretne, a Folding@home használatával beszállhat a gyógymód kutatásába – akár a PH! színeiben is!

Mint az várható volt, a PC-k kihasználatlan erőforrásait jótékony célok szolgálatába állító Folding@home sem marad ki a COVID-19 elleni küzdelemből. Többféle feladatunk is akad majd, amelyek során elsősorban olyan fehérjéket kéne találjunk, amik képesek blokkolni a vírusnak a nevét is kölcsönző tüskéket úgy, hogy erősen kapcsolódnak hozzá. Mivel a tüskék feladata a vírus bejuttatása a gazdasejtbe, így a megtalált fehérje gyógyszerek alapanyaga lehetne.


[+]

Valószínűleg senkinek sem kell ecsetelni, hogy milyen emberi, gazdasági és egyéb károkat okoz most a koronavírus, úgyhogy azon kívül, hogy a következő időszakban odafigyelünk a személyes higiéniára, visszafogjuk a társasági érintkezést és tényleg szigorúan betartjuk a szakértői ajánlásokat, ha tehetjük, szálljunk be ebbe a küzdelembe is! A Folding@home kliense letölthető a projekt weboldaláról, a telepítése pofonegyszerű, és attól sem kell tartani, hogy teljesen lezabálja gépünk erőforrásait, mert beállítható, hogy mennyit fogyasszon, ha pedig éppen mindenre szükségünk van, le is lőhetjük.


[+]

A Prohardver mindenesetre saját csapattal indul neki a küldetésnek, szóval ha valaki csatlakozna, a kliens telepítése után a webes kezelőfelületnél a "Set up an identity" opciót válassza, Team numberként pedig adjuk meg a 239968-as számot. Hajrá :)

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés