Razer kontroller, ezúttal (főleg) mobiltelefonokhoz

A kígyós vállalat újdonsága nem csak androidos eszközökkel, de akár PC-vel is összepárosítható.

A Razer bejelentette legújabb, androidos mobiltelefonokhoz/tabletekhez való játékvezérlőjét, a két analóg karral és egy négyirányú D-paddal, továbbá 6+2 gombbal felszerelt, kétoldalas Junglecatet, mely alacsony energiaszintű Bluetooth (BLE) segítségével kapcsolódik a célrendszerhez. A töltés USB Type-C aljzaton keresztül történik, és mintegy 100 óra játékidőre számíthatunk egyhuzamban.


[+]

A gyártó üdvöskéjét kétféle módban használhatjuk: mobil fronton az egyik – vagy akár mindkettő – kontrolleroldalt hozzákapcsolhatjuk a dobozban mellékelt telefontokhoz, így útközben is tuszkolhatjuk a drágát, míg ha a markolathoz rögzítjük őket, a kanapén elnyúlva, klasszikus gamepadként funkcionáló megoldást tudhatunk kezeink között. Ahogyan azt már a bevezetőben is említettük, számítógéppel szintén működésre bírható az apparátus. Természetesen a szoftveres hátországot sem kell mellőznünk, hiszen a Razer Gamepad applikáció közreműködésével a stickek érzékenységén kívül programozhatjuk a gombokat, valamint különböző profilokat állíthatunk be.


[+]

A támogatott operációs rendszerek között a Windows 8.1 és Windows 10 mellett megtalálható még az Android 7.0 Nougat (vagy magasabb verziószám), a mobil applikációhoz pedig Android 8.0 Oreo (vagy újfent magasabb verziószám) és aktív internet kapcsolat szükségeltetik – az iOS most kimaradt a repertoárból. A csomag részét képezik a telefontokok is; az Egyesült Államokban Razer Phone 2-höz, Samsung Galaxy Note 9-hez, illetve Galaxy S10+-hoz való darabokat kapunk pénzünkért cserébe, míg a világ többi részén a Note 9-es helyett Huawei P30 Pro-ra passzoló tokot tettek a kartonba – ha másféle készülékünk van, akkor csak különválasztva tudjuk munkára fogni a Junglecatet.


[+]

A küllemét illetően Nintendo Switchre hajazó, 1 év garanciával megtámogatott ketyere 120 eurót kóstál.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Előzmények

Hirdetés