A Razer régi mobilokat idéző egere sem kerülte el azt a bizonyos ráncfelvarrást

Természetesen a moduláris felépítésű, szabadonfutó görgőt felvonultató Nagáról van szó.

A Razer elsősorban MMO játékosokat célzó Naga egérszériája is megkapta az aktuális nemzedékre való frissítést, és bemutatkozott a Naga V2 Pro.


[+]

A 19+1 gombos, állítható feszességű, dönthető (és szabadonfutó állással rendelkező) görgővel érkező, madzagmentes jószág 119,5 mm hosszú, 75,5 mm széles és 43,5 mm magas, ám sajnos terméskövekkel vetekedő tömege van, ugyanis 134 grammot nyom a mérlegen, ami a Naga X 85 grammjának fényében különösen kiábrándítóan hat.


[+]

A rágcsáló mellkasában ugyanaz a 30 000 cpi-ig skálázódó, 750 ips-os/70 g-s Focus Pro (PixArt PAW 3950) érzékelő dolgozik, mint a Viper V2 Pro/DeathAdder V3 Pro/Baislisk V3 Pro trióban, de a fő klikkek alatt tanyázó, harmadik generációs optomechanikus kapcsolók sem különböznek azokétól.


[+]

Az ötprofilos belső memóriával megspékelt apparátus természetesen a gyártó 2,4 GHz-es HyperSpeed wirelessét használja, azonban a nagyjából 150 órás üzemidőt megduplázó Bluetooth sem hiányzik az arzenáljából, és a telepek töltéséhez kapott Type-C/Type-A parakábellel vezetékes módban is nyúzhatjuk a szigorúan jobbkezes megoldást.


[+]

A baloldali panel leválasztható, így mindenki maga döntheti el, hogy kettő, hat vagy tizenkét oldalgombra van szüksége, és a címezhető Chroma világítás nem csak az utóbbi panel számozott gombjain, hanem a tenyértámaszon figyelő logón is tiszteletét teszi.

A görgőkarakterisztikák (X: a forgás mértéke, Y: feszesség)
A görgőkarakterisztikák (X: a forgás mértéke, Y: feszesség)

A kurzorkergető virgin grade PTFE tappancsokkal és cpi-deviációt csökkentő szenzorgyűrűvel ellátott hasán egy kis rekesz található a dongle számára, de ennek segítségével vehetjük igénybe a 100 euróért külön megvásárolható, Razer Mouse Dock Pro nevezetű, 4000 Hz-es polling rate-et és Qi töltést egyaránt biztosító dokkoló szolgáltatásait.


[+]

A 2 éves garanciával megtámogatott periféria 200 eurós áron már kosárba rakható a kígyós webshopban, de akad egy jóval olcsóbb variánsa, a 110 eurós Naga V2 HyperSpeed, amely fix 12 oldalgombbal jön, és integrált akkumulátor helyett AA formátumú ceruzaelem hajtja.


[+]

A szenzor változatlan a V2 Próhoz képest, ellenben a mikrokapcsolók sima mechanikusak, a "60 milliós" fajtából, ami látszólag megegyezik az Orochi V2-ben lévőkkel (szóval elvileg Kailh GM 4.0-k). HyperSpeeddel 250, Bluetooth interfésszel hozzávetőleg 400 órára elegendők az elem tartalékai, s bár ez kevesebb lesz, ha Energizer Ultimate Lithium AAA mikroceruzát, plusz egy kis galacsin alufóliát alkalmazunk, az üresen 95 grammos tömeg meg fog állapodni 102,5 grammnál.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés