Előre egyet, hátra viszont kettőt lép a Razer Ornata szériája

A harmadik generációs modell egy hasznos funkcióval kevesebb lett az elődjénél, cserébe kapott két kevésbé érdekes fejlesztést.

A Razer tegnap bemutatta Ornata szériájának legújabb tagjait, a V3-at és a V3 X-et, amelyek közül előbbi a drágább, utóbbi pedig az "olcsósított" változat.


[+]

A V2 bemutatásakor a legnagyobb fejlesztésnek a dedikált, médialejátszásra szabott vezérlőgombok és a hangerőszabályzó tárcsa megjelenése számított, amelyek az első generációs modellből még hiányoztak. A gyártó valamiért, nyilván alapos piackutatás után úgy döntött, hogy a harmadik revízióban utóbbinak már nincs helye, a hangerővezérlés feladatát inkább három nyomógombra bízták, míg egy negyedik gomb a lejátszás elindítására és megállítására szolgál, de egyébként mindegyiket úgy szabjuk testre, ahogy szeretnénk.

A sajtóanyag külön kiemeli, hogy az USB-s, teljes kiosztású billentyűzet alapterülete kisebb lett, mint az elődmodellé, pontos méreteket viszont egyik termékoldalon sem találtunk, így ezt az állítást kénytelenek leszünk elhinni. Ami már szembetűnőbb, hogy a korábban használt, párnázott csuklótámaszt egy egyszerűbb, műanyagból készült, „soft-touch” felülettel rendelkező darabra cserélték, a „fejlesztések” listája pedig az egyébként klikkelő visszajelzéssel működő mecha-membrán kapcsolókon üldögélő, alacsony profilú gombkupakok UV-álló bevonatának felvitelével zárul, ennek köszönhetően állítólag sokkal ellenállóbb lesz a felület a korábban használt megoldáshoz viszonyítva.


[+]

A 10 zónás Chroma RGB háttérvilágítással rendelkező Ornata V3 mellett piacra kerül a V3 X is, amely árazását tekintve feleannyiba kerül, mint az alapmodell (50 euró szemben a 100 euróval), és ezért cserébe be kell érnünk a hagyományos, membrános, de halkabb működésű kapcsolókkal, illetve az egyzónás RGB világítással. Az újdonságok már rendelhetőek a gyártó webáruházából, valamint közvetlen partnereiktől.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés