RGB-s, mindent túlélő külső HDD az ADATA-tól

A HD770G a katonai és IP68 szabványnak megfelelő minősítés mellett világítást is kapott.

Az ADATA nem először mutat be strapabíró adattárolót, április elején például ütésálló SSD-ket villantott a tajvani vállalat. Ezúttal ismét egy hasonló termékről rántották le a leplet, ám lényegi különbség, hogy a HD770G háromrétegű burkolata alatt SSD helyett 1 vagy 2 TB-os HDD lakozik.


[+]

A 270 g tömegű újdonság kapacitástól függően piros és fekete szilikonborítással rendelkezik, ha pedig ez nem lenne elég, a középen elhelyezett két RGB sáv gondoskodik arról, hogy biztos ne kerülje el senki figyelmét az asztalon. A merevlemez IP68-as védelmet kapott, a szigetelésnek (és az USB 3.2 Gen1 csatlakozó dugójának) köszönhetően a teljes porállóság mellett az adataink két méter mélyen akár 120 percig is ellenállnak a víznek – legalábbis a gyártó szerint. Ráadásul a MIL-STD-810G 516.6 katonai minősítésnek köszönhetően akkor sem lesz baj, ha 1,22 méteres magasságból leejtjük a kütyüt, a kíváncsiskodó idegenek ellen pedig az AES 256 bites titkosítás jelenti a védelmi vonalat.

Hogy az ADATA HD770G pontosan mikor és milyen áron lesz megvásárolható, azt egyelőre nem közölte a gyártó, azt viszont igen, hogy a vételár 3 év garanciát is tartalmazni fog.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ADATA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés