Még a jeti is felfigyelt a Roccat duplán wireless egerére

A Kone termékcsalád sokgombos újonca igényesnek látszik, de két dologban még lenne hová fejlődnie.

A Turtle Beach égisze alatt tevékenykedő Roccat egy újabb vezeték nélküli egeret készül piacra dobni, ami a Kone szériás eszközök családfájának legfrissebb tagjaként fog debütálni november 14-én.


[+]

A már előrendelhető státuszban lévő Kone Air 9 gombjára 17 funkciót lehet felprogramozni az Easy-Shift duplikátor technológiának köszönhetően, és belsejében egy 50-től 19 000 cpi-ig skálázódó, állítható LoD-dal rendelkező, 50 g-s Owl Eye 19K szenzor dolgozik, amely végeredményében napjaink egyik csúcsmegoldása, a PixArt PAW3370.


[+]

Az egyprofilos belső memóriával ellátott, szigorúan jobbkezes rágcsáló nem mondható sem kicsinek, sem pedig soványnak, ugyanis 132 mm-es hosszához, 82 mm-es szélességéhez és 43 mm-es magasságához 96 grammos tömeg párosul. Ez már önmagában is messze áll a kevéstől, azonban az érték üres állapotra értendő, hiszen az apparátus egy vagy két, AA formátumú ceruzaelemből nyeri a működéshez szükséges kakaót.


[+]

A gyártó egy elemmel már 119 grammot ad meg (így kettővel 142 volna a plafon, de ez több, mint ijesztő), viszont olvasóinknak elárulunk egy trükköt: egyetlen Energizer Ultimate Lithium AAA mikroceruzával, plusz egy érintkezés érdekében odahelyezett, alufóliából gyúrt galacsinnal körülbelül 103,5 grammal megúszhatjuk a dolgot. Ennek negatív vonzata, hogy a telepakolva akár 800 órás üzemidő lényegesen csökken, de szerintünk megéri inkább a könnyebbségre törekednünk.


[+]

Az elemes implementációnak akad még egy hátulütője, függetlenül attól, hogy mit használunk majd; a két rekesz párhuzamos a burkolat peremével, ergo ha csak egyet szeretnénk belerakni, mindenképp valamelyik irányban oldalnehézzé tesszük újdonsült szerzeményünket. Sokkal jobb megoldásnak tartanánk, ha e rekeszek egymás alá, a tenyértámaszra merőlegesen lennének elhelyezve, hiszen a fentit igénybe véve a tömegközéppontot nagyjából középen hagynánk.


[+]

A fő klikkek "100 milliós" Titan Optical optomechanikus switch-eket kaptak, és a madzagmentesség 2,4 GHz-es rádiófrekvenciával, illetve 5.1-es Bluetooth kapcsolattal egyaránt kivitelezhető (az előbb említett 800 órás energiatartalék minden valószínűség szerint az utóbbira vonatkozik).

[+]

A feketében és fehérben választható, 70 euróra árazott konstrukció hasán négy testesebb PTFE tappancs, meg egy cpi-deviációt mérséklő szenzorgyűrű állomásozik az üzemmódok között váltó, háromállású reteszkapcsoló társaságában, miközben az emelgetéshez gumis réteggel bevont oldalak asszisztálnak, bár pneumatikus rásegítéssel tovább bírhatnánk szuflával.

Előzmények

Hirdetés