Új BIOS oldja meg a friss Ryzenek Linuxszal kapcsolatos problémáit

Az AMD szerint készülő javításuk a Destiny 2 indítási gondjaira is gyógyírt jelent.

Az előző héten írtuk meg, hogy a Destiny 2 nem szereti az új Ryzent, de azóta kiderült, hogy az újabb kerneleket használó Linuxokkal is vannak indítási gondok. Az AMD kiadott egy közleményt, amelyben elismerik, hogy létezik a probléma, és már dolgoznak egy új BIOS-on, ami megoldást kínál.

A BIOS-t már megkapták az alaplapgyártók, és jelenleg a tesztelése zajlik, az viszont biztos, hogy ezzel a frissítéssel már az új Ryzen processzorok is képesek futtatni a frissebb Linuxokat, illetve a Destiny 2-t.

Mivel a hiba súlyossága kritikusnak lett minősítve, így az alaplapgyártók napokon belül kiadhatnak egy béta BIOS-t, amely gyors megoldást kínál a felhasználók számára, míg a végleges frissítés pár héten belül érkezik meg. Információink szerint a probléma gyökere eléggé komplex, így szimplán a mikrokód frissítésével nem lehet megoldani, vagyis mindenképpen új firmware szükséges az alaplapokra. Ezek a firmware-ek viszont általánosan hasznosak lesznek, ugyanis más, kevésbé súlyos hibákat is javítani fognak, illetve a teljesítmény tekintetében is előrelépéseket kínálnak majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés