CES 2024: vezeték nélkül kapja a 8K tartalmat a Samsung új csúcsprojektora

A Samsung a CES 2024 eseményen mutatja be a The Premiere projektorcsalád legújabb tagját. Ez a korábbi modellekhez hasonlóan ultrarövid vetítési távolságú készülék, azonban ez azoktól eltérően már 8K tartalmak megjelenítésére is képes.

Samsung The Premiere
Samsung The Premiere [+]

Emellett tartalmaz egy nagy extrát, hiszen az extrém felbontású audiovizuális jelek akár vezeték nélküli úton is eljuttathatóak rá. Tehát a forrásokat egy külső dobozhoz kell csatlakoztatni, és innen kábelek nélkül jutnak el az anyagok a készülékre. Ennek köszönhetően pedig a különféle eszközöket nem szükséges a projektor közelében elhelyezni, azaz elrejthetők, ami lakberendezési szempontból számos új lehetőséget jelent.

Ez a külső doboz, amely továbbítja a 8K jeleket a projektornak.
Ez a külső doboz, amely továbbítja a 8K jeleket a projektornak. [+]

Bár a kiállítás hivatalosan még nem kezdődött el, de a terméket már meg tudtuk nézni a konszern privát eseményén Las Vegasban. Nyilván tesztelésre, hosszabb idejű próbálgatásra nem nyílt mód, azonban amit láttunk, az alapján azt tudjuk mondani, hogy a dolog a jelek szerint tényleg működik. A kép minősége teljesen jónak tűnt, bár tény, hogy demó anyagok futottak rajta. A kontraszt kellően nagy, a fényerő megfelelő, a színek szépek, és a mozgásmegjelenítéssel sem volt gond. Azt egyelőre még nem lehet tudni, hogy mikor, illetve milyen áron kerülhet a boltokba a készülék, de biztos nem lesz olcsó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés