Hirdetés

Újabb javításra van szüksége a Samsung 840-es EVO SSD-knek

Hónapokkal korábban számoltunk be arról, hogy a Samsung 840 EVO SSD-i egy érdekes problémával küzdenek. Kiderült ugyanis, hogy a régebb óta tárolt adatok egyre lassabban olvashatók be róla, ami sokszor tényleg fájdalmasan gyenge adatátviteli tempót jelent. Egyes beszámolók szerint az olvasás sebessége 20 MB/s-nál is lassabb lehet, ami egyértelműen valami hibára utal, hiszen ez az érték a közelében sincs a specifikációkban megadott 400 MB/s feletti tempónak.

A Samsung a hibát az elmúlt év októberében korrigálta egy új firmware segítségével, amely a lassú működést lényegében azonnal megszüntette. A felhasználók panaszai azonban az elmúlt hetekben újra felerősödtek, hogy még az új frissítés mellett is újra elkezdtek lassulni a meghajtók az adatolvasások során.

A Samsung hivatalosan is elismerte a probléma létezését, bár magyarázatot nem adtak rá. Ugyanakkor elismerték, hogy készül opcionális megoldás a 840-es EVO SSD-k problémájára, amely a Samsung SSD Magician szoftver márciusi frissítésének része lesz. Itt lényegében arról lesz szó, hogy a SSD Magician beépítve fogja tartalmazni a korábban kiadott Performance Restoration eszközt, amelyet a korábbi frissítés után is le kellett futtatni a felhasználóknak. Feltételezhető, hogy ha a lassulás elkezdődik, akkor ezt az eljárást le kell futtatni, és a teljesítmény helyreáll.

Valószínűleg a Samsung kutatja annak a lehetőségét, hogy a problémát más, felhasználóbarátabb módon is orvosolják.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés