Samsung baki: Ivy Bridge-es laptop két hónappal korábban a vadonban

Az önmagában nem túl meglepő, ha egy termékről a hivatalos bejelentése előtt röviddel kitudódik a specifikáció, de ha mindez két hónappal korábban történik, az már nevezhető váratlannak. Pedig a Samsung pontosan ezt a hibát vétette, ugyanis egy rövid időre az Egyesült Államokbeli honlapjukra kikerült az NP700G7C jelzésű Intel Ivy Bridge-es notebookjuk részletes specifikációja. A vállalatnál természetesen gyorsan korrigálták a hibát, a szemfüles Google viszont beszipkázta a gyorsítótárba a friss anyagot.


[+]

Az NP700G7C egy kifejezetten igényes és erőteljes laptopnak ígérkezik, mely a Samsung 7-es széria tagjaként fog majd elrajtolni. A központi egység szerepét tehát egy Intel Ivy Bridge APU képzi majd, egészen pontosan a Core i7-3610QM négymagos CPU került a listára, mely 2,3 GHz-en ketyeg és 6 MB-os L3 gyorsítótárral rendelkezik. Mellette 16 GB memória szorgoskodik, mely négy darab, 4 GB-os modulból adódik össze. Az adatok tárolásáért két darab 1 TB-os kapacitású, RAID tömbbe szervezett merevlemezduó gondoskodik, de a még gyorsabb reakciók érdekében a Samsung saját ExpressCache gyorsítótár technológiáját is bevetette, mely jelen esetben egy 8 GB-os SSD formájában került megvalósításra.


[+]

A méretes, 17,3”-es, Full HD (1920x1080 pixel) felbontású monitor meghajtását egy eddig ismeretlen videokártya végzi majd a GeForce GTX 675M személyében, mely 2 GB GDDR5 memóriával rendelkezik. A napokban azért csak kiderült valami az NVIDIA háza táján is, a legújabb AIDA64-ben található információk alapján ugyanis a GeForce GTX 670M és GTX 675M is a GF114M kódnevű GPU-ra épül. Tehát a várakozásokkal ellentétben itt nem kapunk új generációs kepleres fejlesztést, és ez a lapka lényegében a manapság is elérhető GeForce GTX 570M és 580M fedélzetén teljesít szolgálatot. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne fejlődhetne alatta mondjuk a gyártástechnológia, de az NVIDIA az új mobil videokártyákkal kapcsolatban még nem közölt részleteket.

A felszereltség terén a termék abszolút csúcskategóriás. Blu-ray meghajtó mellett Gigabit Ethernet, HDMI, D-Sub, két darab USB 3.0-s és egy USB 2.0-s port, kártyaolvasó, valamint egy 2 megapixeles webkamera szerepel a kínálatban. Vezeték nélküli kommunikációra egy WiDi kompatibilis IEEE 802.11a/b/g/n-s Wi-Fi és egy Bluetooth 4.0-s modul áll rendelkezésre. Háttérvilágítással megtámogatott billentyűzete alatt nyolccellás akkumulátor lapul, a várható üzemidőről viszont nincs adat.

A 3,8 kg-os Samsung NP700G7C mellett még pontos vételár is szerepelt, és a gyártó 1700 dolláros árcédulát akasztott a méretes jószágra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés