Felokosítják a hagyományos tévéket a Samsung új Blu-ray termékei

Az idei év egyik slágere az úgynevezett Smart funkciók megjelenése a tévékben. Ezek a rendszerek számos plusz szolgáltatásnak köszönhetően kitágítják a televíziózásról kialakult képet. A Samsung már Magyarországon is elérhető új Blu-ray lejátszói már arra is képesek, hogy a "hagyományos" készülékekből varázsoljanak Smart TV-t.

Samsung BD-D7500
Samsung BD-D7500

A Smart funkciónak köszönhetően a felhasználók a Blu-ray lejátszó segítségével olvashatják a legfrissebb híreket, használhatják a Facebook-ot és a Twittert, illetve megnézhetik a legújabb filmajánlókat. Mindehhez csupán otthoni internetkapcsolat valamint egy HDMI kábel szükséges, ami összeköti a televíziót és a lejátszót.

A termékek pozicionálásánál mindenkire gondolt a gyártó, hiszen a portfolió belépő megoldása a harmincezer forintál is olcsóbb BD-D5100 típusjelzésű modell. A kínálat többi darabja, azaz a BD-D6500, a BD-D6900, a BD-D7000, a BD-D7500, a BD-D8200, a  BD-D8500 és a BD-D8900 készülékek akár vezeték nélkül is csatlakoztathatók az internetre, de a BD-D5300 és a BD-D5500 modellek esetén is csak egy Wi-Fi adapterre van ehhez szükség. A BD-D6900 és a többi magasabb kategóriájú Blu-ray lejátszó képes a kétdimenziós adást azonnal háromdimenzióssá alakítani, ami azoknál az első generációs 3D tévéknél hasznos, amelyek még nem rendelkeznek ezzel a funkcióval.

Samsung BD-D8900
Samsung BD-D8900

A Samsung AllShare (DLNA szabvány) funkciónak köszönhetően a felhasználók vezeték nélkül, Wi-Fi hálózaton keresztül összekapcsolhatják a tévét a fényképezőgéppel, a telefonnal, vagy akár a laptoppal is, így könnyítve meg a családi fotók nézegetését, vagy a laptopon tárolt filmek megtekintését.

A Samsung valamennyi Blu-ray lejátszója a Blu-ray, a CD és a DVD lemezeken kívül az MKV, a DivX, a WMV, az MPEG2/4 és a JPEG formátumú fájlokat is kezeli, akár USB pendrive-on keresztül is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés