Hirdetés

A Samsung bemutatta az első 8 GB-os LPDDR4 memórialapkát

A 10 nm-es osztályú node-on készülő új DRAM az ultramobil eszközökben kaphat helyet.

A Samsung bemutatta az iparág első 8 GB-os, LPDDR4 szabványú DRAM chipjét, amelyet négy darab, 10 nanométeres osztályú gyártástechnológiával előállított 16 gigabites lapka egybetokozásával állítottak elő. Ez utóbbinak kifejlesztésére 14 hónapra volt szüksége a Samsungnak onnantól számítva, hogy bemutatták a 20 nanométeres osztályon gyártott 12 gigabites megoldásukat. Ami az energiafelhasználást illeti, a gyártástechnológiai előrelépésből fakadóan a most bemutatott 8 GB-os energiafogyasztása megegyezik a 20 nanométeres osztályon készülő 4 GB-oséval.


[+]

A 4266 MHz-es effektív órajelen üzemelő 15 x 15 x 1 milliméter kiterjedésű chip vékony kivitele lehetővé teszi, hogy egybetokozható legyen UFS tárolóval vagy valamilyen rendszerchippel is. Jól látható, hogy az újdonságot kifejezetten az ultramobil felhasználásra szánja a vállalat, ahol a 8 GB-nyi rendszermemória fokozatosan egyre nagyobb szerephez jut a 4 GB-os megoldások után, hasonlóan a notebookokhoz.

Az elérhetőségről nincsenek információk, de nem lenne meglepő, ha a januári CES kiállításon már felbukkanna egy-két termék, amelyben már visszaköszönne az új fejlesztés.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés