Az Elpida az LPDDR2-t, míg a Samsung a DDR3-at fejleszti

A nagyobb rendezvények után a memóriapiac újra életre kell. A Samsung bejelentette, hogy szállítják az első 30 nm-es 2 gigabites DDR3-as memórialapkákat, mely az eddigi megoldásokhoz viszonyítva 60%-kal növeli a gyártás hatékonyságát, ami természetesen pozitív hatással lesz a dél-koreai óriáscég kiadásaira.

Az új lapka az 50 nm-es gyártástechnológián készülő termékekhez képest 30%-kal alacsonyabb energiaigénnyel rendelkezik, így a szerverek és az asztali számítógépek mellett a mobil eszközökben is bátran alkalmazhatják a partnerek. A vállalat először alacsony profilú UDIMM memóriákat épít az új chipekre, melyek 2 és 4 GB-os kapacitásúak, és 1600 MHz-en üzemelnek. A bemutatott modulok kétcsatornás csomagban is elérhetőek, az árazás pedig 30 és 110 dollár között alakul, ami barátinak mondható. A vállalat új SO-DIMM modulokon is dolgozik, de ezekre még várni kell egy pár hetet.

Az Elpida sem pihen, és az LPDDR2 szabványú memóriák piacán szeretnének újítani. A vállalat 2 gigabites lapkán dolgozik, mely 40 nm-es gyártástechnológián készül, és High-K dielektrikumú fém alapú kapuelektródákat alkalmaz. Ennek a fejlesztésnek hála a memória energiahatékonysága nagyon jó lehet, így megfontolandó a fejlesztés implementálása az új generációs mobil masinákon dolgozó vállalatok számára.

Az Elpida ígérete szerint a 2 gigabites lapka első mintáit a következő év tavaszáig leszállítják, ám a tömeggyártásról nem eset szó, de várhatóan a 2012-es esztendő második felében lehetséges.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés