Hirdetés

Eltolta a legkisebb Micro LED tévé megjelenését a Samsung

A cég azt ígérte, hogy idén tavasszal érkezik egy 89 hüvelykes Micro LED tévé, azonban legkorábban erre csak karácsony előtt kerülhet sor.

A Samsung évekkel ezelőtt mutatta be első Micro LED megjelenítőit, és a vállalat intenzíven dolgozik azon, hogy közelebb hozza az említett technológiát az otthoni felhasználókhoz. A fő feladat, hogy radikálisan csökkentsék a fénykibocsátó diódák méretét, amivel értelemszerűen kisebb képátlójú termékek állíthatók elő.

Samsung MicroLED tv
Samsung MicroLED tv [+]

A cég korábban bejelentette, hogy nagyon jól állnak egy 75 hüvelykes változat kifejlesztésével, ám azt a projektet végül jegelték. Viszont azt is mondták, hogy idén tavasszal érkezik majd egy 89 hüvelykes változat, ami azért emberibb méret, mint az eddigi legkisebb, 110"-es Micro LED tévé. Azonban a cég most azt jelentette be, hogy eltolják a megjelenés dátumát, és minimum az év második felének a végéig kell arra várni, hogy ezt a boltokba küldjék. Nagy kár ez, még akkor is, ha a híresztelések szerint a "pici" Micro LED modell ára hatalmas lesz. Állítólag 80 000 eurót, azaz mintegy 29,4 millió forintot kérnek majd el érte.

Előzmények

Hirdetés