Megfújtak két Samsung OLED tévét az IFA-ról

Bár az IFA-n a Samsung standján mindig hemzsegtek a látogatók, és a kiállított termékek száma is impozáns volt, a dél-koreai konszern számára még sem sült el túl jól az idei rendezvény. A kiállítás egyik sztárjának számító új, 55 hüvelykes Samsung OLED tévék közül kettőt is meglovasítottak.

Nem is az a legnagyobb baj, hogy drága modellekről van szó, hiszen azért 20-24 000 dollár egy ilyen konszern számára nem túl nagy érvágás, hanem az, hogy az alkalmazott technológia exkluzív Samsung fejlesztés. Így attól tartanak, hogy a konkurensek még a piacra lépés előtt egyszerűen lemásolják azt, aminek létrehozásába ők dollármilliárdokat öltek. Ugyanis e készülékeket még nem lehet megvásárolni, ha minden jól megy, november-december tájékán kerülnek a boltokba az első Samsung OLED televíziók.

Egyes internetes pletykák szerint gátlástalan kínai cégek állnak az akció mögött. Mindenesetre attól még valószínűleg így sem kell tartani, hogy a világot hirtelen elöntenék a Somy, Pumasomic vagy Piobeer OLED készülékek, hiszen a technológia nem minden, a megfelelő gyártósorok üzembe állítása pedig rengeteg pénzbe kerülne. Az ügyben a dél-koreai és a német rendőrség is nyomoz, tehát némi esély van még arra, hogy meglesznek a köddé vált darabok.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés