Hirdetés

Samsung SD és microSD memóriakártyák Standard, EVO és Pro kivitelben

A Samsung teljesen újragondolta és ennek megfelelően átalakította az SD kártyáinak felhozatalát, melyet mostantól fogva három terméksorozatra – Standard, EVO és PRO – osztott fel, hasonlóan a 840-es sorozatú SSD családhoz (a standardot leszámítva). A Samsung a változtatásoktól azt reméli, hogy a leendő vásárlók könnyebben el tudják majd dönteni, igényeikhez melyik termék illik a legjobban, ezáltal leegyszerűsítve a memóriakártyák közötti egyébként sokszor nem egyszerű választást. A legtöbb esetben ugyanis az egyes jellemzők nincsenek jól látható módon feltüntetve, vagy nem mondanak semmit az átlagos vásárlóknak, így nem tudják, hogy az adott kártya megfelelő-e a számukra fontos felhasználási területekre vagy miért kerülnek többe/kevesebbe, mint fajtársaik.


[+]

Mindegyik család jól megkülönböztethető színezést kapott a könnyű megkülönböztethetőség érdekében: a Standard türkiz, az EVO narancssárga, a Pro pedig fekete színben pompázik. Természetesen mindegyik megvásárolható SD és microSD formátumban is, és lesz köztük olyan kiszerelés is, melyekhez USB-s kártyaolvasóval vagy átalakító (microSD->SD) adapterrel egybecsomagolva érkeznek. Az egyes családok technikai paramétereit az alábbi táblázat foglalja össze:


Kép forrása: AnandTech [+]

Pontosítva a fenti táblázatban látottakat, a Standard sorozatot a gyártó elsősorban az általános, átlagos felhasználásra, adattárolásra ajánlja, olyan mobiltelefonokba, tabletekbe, egyszerűbb fényképezőkbe és legfeljebb középkategóriás kamerákba, ahol a sebesség nem annyira fontos. Az EVO sorozat nagyobb teljesítményre révén komolyabb telefonok, tabletek, illetve Full HD felbontású kamerák és gyorsabb adatrögzítést igénylő fényképezőgépekben tehet jó szolgálatot. Végül a Pro család, mely maximális átviteli teljesítménye révén azokba a prémium és felsőkategóriás eszközökbe ajánlott, melyek képesek ezt a tulajdonságot kiaknázni.


[+]

A számos környezeti, természetes és mesterséges behatásnak bizonyos mértékig ellenálló kártyák forgalmazása megkezdődött, áruk azonban a tárkapacitás és tudás függvényében változó: a Standard verziók ára nagyjából 2500, az EVO modellek pedig 4500 forintról indulnak. A PRO kártyák áráról egyelőre nincsenek információink.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés