Hirdetés

Újabb extra szolgáltatásokkal emeli ki a tömegből a Samsung a The Frame tévét

Örökre elveszett festmények, és válogatott, pazar fotók kerültek be a készülék exkluzív művészeti kínálatába.

A Samsung kínálatában jó pár különleges televízió megtalálható. Köztük a The Frame fantázianevű termék, amivel a képzőművészetek kedvelőit célozza meg a vállalat. A The Frame sorozat eddig is kínált speciális, exkluzív szolgáltatásokat, amelyek sora a közelmúltban bővült, ami újabb érv lehet egy vásárlási döntés meghozatala során.

Eltűnt Remekművek

Az egyik újítás, az Eltűnt Remekművek nevű virtuális tárlat, amely elérhetővé vált a The Frame televíziókon. Ennek keretein belül olyan műalkotások digitális reprodukciói varázsolhatóak a képernyőre, amelyek elvesztek, emiatt "élőben" már nem tekinthetőek meg. Az alkotások, amelyek között magyar festmény is szerepel, most először tekinthetők meg együtt, egy virtuális tárlatban. A kampány amellett, hogy bemutatja az értékes darabokat, a kutatáshoz és akár a remekművek megtalálásához is hasznos tippeket nyújthat. A kiállítás Dr. Noah Charney, a The Association for Research into Crimes Against Art (ARCA) alapítójának, a műkincsrablások elismert szakértőjének kurátori együttműködésével valósult meg. A szervezet az egész világon kutat az eltűnt műremekek után, a helyi hatóságok segítségével.

Paul Cézanne: Kilátás Auvers-sur-Oise falucskára
Paul Cézanne: Kilátás Auvers-sur-Oise falucskára

Virtuális utazás

A Samsung azt is bejelentette, hogy a Magnum Photos fotóügynökség képeivel bővítette a The Frame TV készülékeken elérhető műalkotások kínálatát. A kizárólag a Samsung Art Store áruházban elérhető, 20 fotóból álló válogatás ikonikus helyszínekre és korszakokba kalauzolja a felhasználókat.


[+]

A Samsung Art Store kollekciója a Magnum Photos új képeivel együtt már több mint 1400 műalkotást és fotót tartalmaz 4K felbontásban, olyan világszerte ismert múzeumok és galériák jóvoltából, mint a magyar Szépművészeti Múzeum, a madridi Prado Múzeum, a bécsi Albertina, a londoni Tate Modern, a firenzei Uffizi képtár, az amszterdami Van Gogh Múzeum, a szentpétervári Hermitage és a LUMAS. Ezek az együttműködések biztosítják, hogy a The Frame TV ne csak egy egyszerű televíziókészülék legyen, hanem egy lehetőség azok számára, akik az otthonukból szeretnék megismerni a világ ikonikus műalkotásait

Előzmények

Hirdetés