Extrém teljesítményű csúcs-Radeont adott ki Sapphire

A víz erejét is megkapja a TOXIC Radeon RX 6900 XT Limited Edition.

Az AMD még október végén leplezte le a Radeon RX 6900 XT-t, amely egyébként december első felében jelent meg. Eleinte főleg referenciakártyákkal dolgoztak a gyártók, de lassacskán átállnak saját fejlesztésű verziókra, és ezek között is kiemelkedőnek tűnik a Sapphire új megoldása, amely visszahozza a TOXIC márkajelzést, és ehhez hű rendszert biztosít megvásárlásra, méghozzá limitált szériás kiépítésben.

[+]

A TOXIC Radeon RX 6900 XT Limited Edition minden szempontból egy csúcskártya, amit elsődlegesen tuningra terveztek. A hűtésről hibrid konstrukció gondoskodik, így GPU-ról 360 mm-es radiátorba kerül az elvezetett hő, amit három 120 mm-es ventilátor hűt le, míg a VRM részlegről egy extra légkavaró gondoskodik magán a VGA-n. Ahhoz, hogy az energiafelvétel ne korlátozza az elérhető teljesítményt, a gyártó két 8 és egy 6 tűs PCI Express tápcsatlakozót alkalmaz, a maximális fogyasztás pedig valamivel 400 watt alá van tervezve.

[+]

Persze az energiaigény tekintetében több opció van. Az alapértelmezett beállítása, ami a hozzá kapcsolódó BIOS-szal 2135 és 2365 MHz game és boost órajelet biztosít. Ha ez nem volna elég, akkor opcionálisan elérhető a TOXIC BOOST, ami az előbbi órajeleket rendre 2400 és 2660 MHz-re növeli, továbbá a memóriák effektív órajele 16 GHz-ről 16,8 GHz-re emelkedik. A másik végletet a silent módhoz tartozó BIOS adja, ahol a game és boost órajel rendre 2105 és 2340 MHz lesz. Ezek mind garantált működésre vonatkozó beállítások, de ott van még a tuning lehetősége is, hiszen a TOXIC BOOST módban akár 400 wattos limitig is el lehet menni, tehát a 2660 MHz-es boost órajel csak a kezdetet jelenti és nem a véget.

[+]

Minden más szempontból a TOXIC Radeon RX 6900 XT Limited Edition a gyári modellre hasonlít, még a hátlapon is három DisplayPort, illetve egy HDMI interfész található. A dizájn egyébként fel van turbózva RGB LED-ekkel, hiszen jól tudjuk, hogy ezek nélkül manapság nem lehet kiadni játékosoknak szánt terméket, szerencsére azonban kikapcsolhatók a fények.

A Sapphire már szállítja a TOXIC Radeon RX 6900 XT Limited Edition VGA-t, az ára pedig hivatalosan 1600 dollár lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés