Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől

A HD 820-szal a nyitott fejhallgatók által kínált élményt kívánják visszaadni.

A Sennheiser egy különleges fejhallgatót mutatott be a Las Vegasban megrendezésre került CES-en. A HD 820 esetében a hangszóróház külső felét ugyanis üveg, ezen belül is a nagy szilárdságú és ellenálló Gorilla Glass borítja.

Sennheiser HD 820
Sennheiser HD 820 [+]

A névvel egyébként a márka visszautal a 2009-ben bemutatott HD 800-ra, ami egy nyílt rendszerű fejhallgató volt. Viszont az új modellnél az a céljuk, hogy minél jobban megközelítsék a nyílt termékek által kínált hangzást, de úgy, hogy akár utazás közben, vagy az utcán, zajos helyen is lehessen használni a modellt. Az üveg mindenesetre meglehetősen egyedi külsőt kölcsönöz neki, és állítólag a hang minőségére sincs rossz hatással.

Sennheiser HD 820
Sennheiser HD 820 [+]

Az impedancia 300 ohm, a frekvencia átvitel 12 Hz és 43,8 kHz közé esik, az érzékenység pedig 103 dB. A fülpárnák műbőrből készültek, ha minden igaz kézi munkával, és képesek tökéletesen kizárni a külvilág hangjait. A kábele eltávolítható, továbbá a dobozában állítólag található egy 6,3 mm-es, és egy 4,4 mm-es csatlakozóval ellátott vezeték is. A tervek szerint a Sennheiser HD 820 a nyáron kerülhet a boltokba 2400 eurós, azaz mintegy 745 000 forintos áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés