Series 5 Ultrabookok optikai meghajtóval és HD 7550M GPU-val, illetve nélkülük

A koreai gyártó a Series 5 modellcsaládot eddig a Chromebookok számára tartotta fenn, de december végén szintén itt kap helyet az Ultrabook, pontosabban Ultrabookok, ugyanis rögtön két modellel indítanak. A zászlóshajónak számító Series 9-est tévesen sokan Ultrabooknak hívják, de valójában – és hivatalosan – az „csak” egy ultravékony notebook. A Samsungnak tehát hivatalosan még nincs Ultrabookja, de ipari források már többször emlegették, hogy erre már nem kell sokáig várni, ám ennél több információt nem lehetett megtudni. Most viszont a gyártó hivatalos fotókkal illusztrálva adta hírül, hogy kész piacra dobni saját megoldásait, melyek több ponton eltérnek a többi gyártó által bemutatott géptől.


[+]

A két alumínium burkolatú Ultrabook 13,3 és 14"-es méretben érkezik. A kisebbik képátlójú modell lesz a kínálat könnyebb, karcsúbb változata, mely a hagyományosnak tekinthető Ultrabook jellemzőket vonultatja fel (1,4 kg, 14,9 mm-es vastagság) azzal a különbséggel, hogy az 1366x768 pixel felbontású kijelző felülete matt, relatíve vékony kávával, amit ebben a kategóriában eddig nem csinált meg egy gyártó sem. A további technikai paraméterek között Intel Core i5 processzor HD Graphics 3000 IGP-vel, maximum 8 GB RAM és 128 GB SSD szerepel, de utóbbit leválthatja az 1 TB-os merevlemez, illetve harmadik opció az 500 GB-os HDD egy 16 GB-os ExpressCache-sel.


A kisebbik képátlójú modell lesz a kínálat könnyebb, karcsúbb változata [+]

A nagyobbik, azaz a 14"-es modell is megfelel az Ultrabook kritériumoknak, de itt 1,8 kg-os tömeggel és 20,9 mm-es vastagsággal kell már számolni. A jelentős többletet viszont nem a plusz 0,7 hüvelyk okozza, hanem ebben a modellben elsőként helyet kap egy optikai egység és egy dedikált AMD Radeon HD 7550M grafikus vezérlő is – utóbbi egy szintén 1366x768 pixeles, matt felületű kijelzőt hajt meg.


[+]

Természetesen mindkét modellen lesz Ethernet csatlakozó, HDMI és VGA port, USB kapuk (reméljük 3.0-s is), valamint a Wi-Fi és a kártyaolvasó jelenléte is előre borítékolható. A Samsung Series 5 Ultrabookok megjelenése december végére várható Koreában, majd ezt követően a többi piacra is – várhatóan idehaza is. A 13"-es ára 1125-1299 dollár, míg a 14"-esé 1165-1345 dollár (illetve euró) közé tehető.


13,3", matt kijelző - reméljük a billentyűzet háttérvilágítást sem felejtik le róla [+]

Azóta történt

Előzmények