Sikeresen megskalpoltak egy Pinnacle Ridge CPU-t

Ez a folyamat ezúttal nem egyszerű, mivel a fémkupak forrasztva van.

Az AMD még februárban erősítette meg, hogy az akkor még érkező, de mára már megjelent Pinnacle Ridge CPU-k forrasztást alkalmaznak majd a fémkupak alatt. Ezt azonban most a Der8auer néven ismert német tuningos le is ellenőrizte, ugyanis egy friss videójában bemutatja, hogy a Delid-Die-Mate 2 megbirkózik magával a kupaktalanítással is, természetesen némi előkészítés után.

Ezúttal van némi ellenjavallat is, mivel a forrasztás miatt nagyon erős a kötés a fémkupak és a lapka között, vagyis alaposan érdemes átgondolni a kupaktalanítást, mert könnyen lehet, hogy tönkremegy a processzor a procedúra közben. Ráadásul ez nem is garanciális probléma, elvégre a felhasználó idézte elő a működésképtelenséget.

Der8auer mindenesetre bevállalta, és lemérte azt is, hogy a Ryzen 5 2600 esetében mennyit jelent, ha a gyári forrasztást folyékony fémre cseréli. Utóbbinak tuning mellett is csupán 4°C-os előny van, tehát effektíve az egész procedúra nem igazán éri meg, átgondolva a kockázatokat, valamint a garancia elvesztését. Ennek megfelelően a Pinnacle Ridge CPU úgy jó, ahogy a csomagban érkezik, nem szükséges hozzányúlni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés