CES 2012: a Sony 2. generációs Google TV eszközei megcsillantják a reményt

A közelmúltban folyamatosan figyelemmel kísértük a Google TV projekt alakulását, ami kezdett egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülni, sorra hátráltak ki a legnagyobb hardvergyártók, mondhatni predesztinálható volt, hogy mi lesz a folyamat vége. A Google azonban ragaszkodik a koncepcióhoz, ennek érdekében komoly erőfeszítéseket tesz, hogy hardveres és szoftveres fronton is előrelépve egy minden szempontból használhatóbb második generációval újraélessze a Google TV-t.

Sony NSZ-GS7 hálózati médialejátszó
Sony NSZ-GS7 hálózati médialejátszó [+]

Alig pár napja jelentették be hivatalosan, hogy az Intel kilépése után elhagyva az x86-os platformot ARM-re váltanak, melyben a Marvell lesz a partner. Ezek után nem meglepő, hogy az idei CES alkalmával az utolsó hardvergyártó, aki kitartott a Google mellett, a Sony jelentette be először második generációs Google TV eszközeit. Az új széria két egységből áll, a NSZ-GS7 hálózati médialejátszóból és a NSZ-GP9 Blu-ray lejátszóból. Részleteket egyelőre nem árultak el, de az már a képeken is jól látszik, hogy méretüknek, főleg vastagságuknak jót tett a platformváltás.

Sony NSZ-GP9 Blu-ray lejátszó
Sony NSZ-GP9 Blu-ray lejátszó

A televízióhoz természetesen HDMI-n keresztül csatlakozik, a kényelmes navigációt azonban egy teljesen átdolgozott távirányítóval oldották meg. Az előd kontroller nyomógomb orgiáját egy egészen egyedi, kétoldalas modellre váltották, mely egyik oldalán a legfontosabb kezelőszervek és egy tapipad található, míg a másik oldalán egy háttérvilágítással megtámogatott QWERTY gombsor terpeszkedik. A szoftver a legtöbb Android és iOS operációs rendszerrel együttműködik, hogy egy gyors párosítás után mindenféle tartalom oda-vissza cserélgethető legyen az eszközök között. Android Market támogatást is kap, igaz, a programok csak egy TV-re optimalizált csoportja lesz elérhető.


[+]

Az Európában és az Egyesült Államokban nyáron megjelenő Sony NSZ-GS7 és NSZ-GP9 médialejátszók vételára egyelőre ismeretlen, de remélhetőleg az előd 399 dolláros induló árához képest kedvezőbb számokkal indulnak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés