SSD tárolók áradata közeleg

Az Active Media Products (AMP) egy új SSD-sorozatot indít, amelynek tagjai a Jmicron JMF612 vezérlőchipjére fognak épülni. A Predator X7 2,5”-os, 3 Gbps-os SATA csatolófelületű flashtárolók 32, 64, 128 és 256 GB-os kapacitású változatokban lesznek elérhetők. A nyolc csatornás flashchipek MLC NAND típusúak lesznek, a hibajavításról a hardveres ECC (error-correcting code) gondoskodik, MTTF-jük pedig egymillió óra. Természetesen mindegyik tartalmazni fog 128 MB DRAM gyorsítótárat is. A gyártó szerint olvasási sebességük 230 MB/s, az írási pedig 180 MB/s lehet, 0,5 ms-os válaszidővel. Az SSD-k ára sorban 150, 220, 350 és 700 dollár lesz.


Active Media Products Predator X7

A pureSilicon egy merőben más kinézetű SSD-vel rukkol elő. A robusztus külső védelmet nyújt a hő, rezgés és pára ellen, illetve megfelel a MIL-STD-810F katonai szabványnak is. Az adatok védelmét a SiPher technológia biztosítja, ami teljes hardveres, 256 bites AES titkosítással óvja azokat. Renegade R2 szériájuk jó néhány méretben elérhető, 4 GB-tól egészen 256 GB-ig válogathatunk. Sebességben még az AMP új modelljét is megelőzik az előzetes adatok szerint. A gyártó állítása alapján 255 MB/s-ot várhatunk olvasáskor, íráskor pedig 180 MB/s-ot. Ami a fizikai méretüket illeti, 2,5”-osak és 9,5 mm vastagok, tehát a notebookok beépítőkeretébe is illenek. Hamarosan azonban 1,8”-os modellekkel is bővülhet a kör, illetve PATA csatolós háttértárakkal is találkozhatunk a Renegade R2 sorozatban. Az SSD-k nagy része már kapható, kivéve a legnagyobb, 256 GB kapacitású és a kódolható típusokat, amik a következő év elején érkeznek.


pureSilicon Renegade R2

A Kingston egy kisebb méretű modellel bővítette belépőszintű SSD-inek csoportját, az SSDNow V családot. A meghajtó nem túl nagy méretű, mindössze 40 GB kapacitású, ami viszont bőven elég lehet az operációs rendszernek, így a számítógép indítását nagyban felgyorsíthatjuk. Az SSDNow V Series 40GB Boot Drive névre keresztelt háttértár 2,5”-os méretű és SATA–300 porton kapcsolódik a számtógéphez. Memóriachipjei 34 nm-es gyártástechnológiával készült MLC NAND típusúak, amik mellé Intel vezérlő került. A Kingston SSD sebessége ennek köszönhetően elérheti a 170 MB/s-os olvasási és 40 MB/s-os írási tempót. November 9-én kezdődik a szállításuk kétféle kiszerelésben: az egyik csomag csak az üres meghajtót tartalmazza, ez 115 dollárba kerül, a másik, 130 dolláros változatban viszont találunk klónozó szoftvert, 2,5”-3,5” átalakítót és hosszabbítót a SATA adat- és tápkábelekhez.


SSDNow V Series 40GB Boot Drive

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés