Super Talent karácsonyi ajándék: villámgyors külső SSD

A Super Talent még az ünnepek beköszönte előtt úgy döntött, hogy piacra dobja legújabb szerkezetét, az USB 3.0 csatlakozási felülettel ellátott Storage POD Mini külső SSD-t. Pazarlásnak tűnhet egy drága, memória alapú adattároló ilyen típusú felhasználása, azonban sok olyan szituáció elképzelhető, amikor pont az SSD technológia előnyeire van szükség.

Mérete mindössze 110 x 68 x 10 mm és súlya is kisebb, mint egy 2,5”-es külső merevlemeznek, vagyis akár zsebre is vághatjuk, nagyjából egy okostelefon paramétereivel rendelkezik. Mivel nem tartalmaz mozgó alkatrészt, ezért aránylag érzéketlen a külső fizikai behatásokkal szemben, ráadásul egy masszív, kékes színű, anodizált alumínium ház védelmében lapul. Kiegészítő táplálást természetesen nem igényel, a mellékelt kék USB 3.0 kábelen keresztül elegendő energiát kap, sőt, alacsony fogyasztása miatt az sem kizárt, hogy egy mobil eszköz (pl. tablet) is képes meghajtani.

Három LED található rajta, melyből az egyik az USB 3.0 kapcsolatot, a középső az USB 2.0 kapcsolatot, míg az utolsó a meghajtón fennmaradó szabad terület nagyságát hivatott indikálni különböző színkódok (zöld, kék, sárga, piros) segítségével. Oldalán egy tolókapcsoló is helyet kapott, ami a memóriakártyákon található hardveres írásvédelemmel azonosan működik, így elkerülhető a féltett adatok véletlenszerű módosítása vagy törlése. Ezen kívül kapott egy méretes nyomógombot is, ez az előre konfigurált beállítások alapján a kijelölt adatokról és mappákról egy pillanat alatt biztonsági mentést készít. A sebességről és a biztonságról egy SandForce vezérlő gondoskodik, így USB 3.0 kapun keresztül a szintetikus tesztben 262 MB/s olvasási és 204 MB/s írási sebességet ért el, ami a valós felhasználás során a fejlett adattömörítési metódusoknak köszönhetően hasonlóan magas szinten marad. A Super Talent Storage POD Mini 60, 120 és 240 GB kapacitású modellel máris útnak indult, de hivatalos vételára egyelőre ismeretlen.

Előzmények

Hirdetés