Szemügyre vettük az idei Lexicon szakmai napot

Az Exicom Rendszerház Kft. immáron második alkalommal szervezte meg a Lexicon névre keresztelt szakmai napot. A szegedi rendezvény a hardverek iránt érdeklődő réteg számára tartogatott érdekességeket, ráadásul a fővárostól elszakadva is olyan gyártók képviseltették magukat, mint az Acer, az MSI, a Samsung, a Toshiba, az Intel, a HP, a Xerox és a Microsoft.

A piaci trendeknek megfelelően főleg a mobil megoldások voltak többségben, és a gyártói előadások is inkább az üzleti vonalra voltak kihegyezve, de azért végfelhasználóként is bőven lehetett érdekességet találni. Az MSI ráadásul a szórakozást is biztosította, így egy GX60-as notebookon a Battlefield 3 futott, ám a kiállítóterem sztárja vitathatatlanul a Wind Top AE2712G jelzésű egybegép volt, amin a Windows 8 előtelepített játékai nagy sikert arattak, így gyorsan maszatos lett az érintésre érzékeny kijelző.

Az MSI standja a cég hazai képviselőivel (Bordás Áron és Aradi Gábor)
Az MSI standja a cég hazai képviselőivel (Bordás Áron és Aradi Gábor) [+]

Az MSI egyébként a hazai piacon főleg az alaplapokra és a VGA-kra koncentrált az elmúlt években, de úgy néz ki, hogy az egybegépek is egyre nagyobb fókuszba kerülnek. A cég Magyarországon ma sem áll rosszul, hiszen az eladott All-In-One termékek szempontjából a másodikak. Érdekes adalék még, hogy a többi európai országban is az első tízben teljesítenek a különböző piacokon.

A vállalat két nagyobb csoportra osztja az Wind Top kínálatát. Az E jelzésű termékcsaládban lelhető fel több gép, amelyek elsősorban az otthoni igényekhez igazodnak, míg a P-s megoldások az üzleti szférát célozzák meg.

Az Acer számos mobil masinát állított ki, amelyek közül több megoldást már korábban teszteltünk. A vállalat abszolút a mobil piacra koncentrál, így a jövőt az Ultrabookokkal, az ultravékony notebookokkal és a tabletekkal képzelik el.

Az Acer standja Az Acer standja Az Acer standja
Az Acer standja [+]

Az üzleti szféráról sem feledkezik meg a cég, így a TravelMate termékcsalád is töri magának az utat. A P643-as megoldásról ráadásul nemrég írtunk az Acer blogban, és kapott egy PH!TV adást is. Ennek a gépnek a különlegessége, hogy a Windows 7 és a Windows 8 is előtelepített, így a felhasználó kiválaszthatja, melyik operációs rendszert szeretné használni. Az üzleti életben ennek komoly jelentősége van, mivel a vállalatok igen lassú migrációt vetítenek előre a Windows 8-ra vonatkozóan, de ha ez meg is történik, akkor a TravelMate P643-nak nem jelent problémát a váltás lekövetése.

A Samsung Series 5 és 7 Ultra sorozatú notebookokat állított ki, melyek a rendszeres olvasók számára ismerősek lehetnek, noha a hazai vásárlók nagy többsége ennyire drága termékeket jellemzően nem engedhet meg magának. Mi is főleg a Series 3 sorozatnak szentelünk nagyobb figyelmet. Az ide tartozó termékek kétségtelenül nem olyan nívósak, mint a nagyobb testvérek, de minőségileg elég jók, és az árcédulájukat megpillantva nagyságrendekkel kisebb a sokk esélye.

Samsung Series 5 Ultra a sarokban
Samsung Series 5 Ultra a sarokban

A Toshiba is a vékony notebookokra helyezte a hangsúlyt. Tetszőlegesen nyúzható volt a Portégé Z930 és a Satellite U920t, illetve egy szemüveg nélküli sztereó 3D-s élményt kínáló Qosmio notebook is szorgoskodott a standon. Szokás szerint ezek a speciális élményekre kihegyezett bemutatók tesznek szert a legnagyobb érdeklődésre. Ha már ott voltunk, akkor vetettünk rá pár pillantást. Igazából az élmény megfelelő. Tulajdonképpen olyan, mint a szemüveges 3D (legyen az aktív vagy passzív megoldás), de azért figyelni kell arra, hogy a kijelzőt tényleg szemből kell nézni, különben sok szellemkép keletkezik.

A Toshiba standja
A Toshiba standja [+]

A Toshiba egyébként az előadás során kiemelte a „No Problem Garancia” programot, melynek meghosszabbításáról nemrég írtunk is egy hírt. Továbbá az Intellel közösen bemutatták, hogy miképp is működik a WiDi, ami a kép vezeték nélküli továbbítását biztosítja egy erre alkalmas, vagy egy opcionális vevőkészülékkel kiegészített televízió felé.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés