Hirdetés

Szénné tuningolt GeForce döntött rekordot

Megdőlt a 3DMark Vantage rekordja, az egy GPU-val szerelt rendszerek esetében. Az új 45 819 pontos eredményt performance módban érték el a SweClockers tagjai, név szerint Elmor és Kinc. A meglehetősen magas pontszámot egy agyontuningolt Asus GeForce GTX 580 DirectCU II biztosította, melynek mag-, shader- és effektív memória-órajele 1504, 3008 illetve 5012 MHz-en üzemelt. A konfiguráció többi részét az ASUS Rampage III Extreme alaplap, az 1750 MHz-en ketyegő 6 GB-os DDR3-as rendszermemória, valamint a 6,14 GHz-re tuningolt Intel Core i7-990X processzor biztosította. A hűtést természetesen folyékony nitrogénre bízták az érintettek.


Akcióban a nagyvas (forrás: techPowerUp!) [+]

A grafikus kártya memóriái 1,86 V-os feszültségen üzemeltek, míg a GPU esetében 1,62 V-os értékről beszélhetünk. Ezeket a paramétereket természetesen nem lehetett szoftveres úton beállítani, így hardveres módosításokra is szükség volt. Az áramerősség aktív használat mellett elérte az 50 ampert is, vagyis a folyékony nitrogénnel hűtött GeForce nem kevesebb, mint 600 wattot fogyasztott. A teljes gép energiáját egy 1200 wattos Antec HCP tápegység biztosította, ami nem adta fel a harcot még ilyen extrém terhelés mellett sem.

Az új 3Dmark Vantage rekord egy GPU mellett
Az új 3Dmark Vantage rekord egy GPU mellett (forrás: techPowerUp!) [+]

Természetesen az eredmény reprodukálhatatlan otthoni környezetben, de erre nincs is szükség, hiszen a derék fiatalok helyettünk is kockára teszik a hardverek épségét, feszegetve azok határait. Valószínűleg a performance mód mellett ebben a generációban senki sem fogja átlépni az ötvenezres álomhatárt, de az izmosabb, 28 nm-en készülő GPU-k esetében ez már gyerekjáték lesz. Hogy mikor, arról nincs sok adat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények

Hirdetés