A szénszálas LuvBook X Ultrabook kevesebb mint egy kilót nyom

Az Ultrabookok egyik nagy előnye, hogy tisztességes teljesítményük ellenére felépítésük vékony és könnyű, ezért ideális útitársként könnyen szállíthatók. A gyártók mindig próbálnak faragni ezekből a paraméterekből, de a jelenlegi hardverkomponensek és anyagok használatával már az elérhető határokat súrolják. A japán Mouse Computer ezért gondolt egy merészet, és létrehozta a szénszálas borítású LuvBook X Ultrabookot, amely a hűtés szempontjából messze nem olyan hatékony, mint az alumínium, cserébe erős és lényegesen könnyebb annál.


(forrás: PC Watch) [+]

Bár ez a hét az Ivy Bridge-ről szólt, a LuvBook X-ben előző generációs, Sandy Bridge processzor került, egészen pontosan Core i5-2467M és Core i7-2657M modellek közül lehet választani. Méretkategóriáját tekintve 11,6”-es képátlóval rendelkezik, a fényes felületű panel felontása 1366x768 pixel. Az ebben a szegmensben etalonnak számító MacBook Air-t is megszorongatja, ugyanis 985 grammos tömege 95 grammot ver rá az almás logóval ellátott, kilapított notebookra, ezzel áttörve a bűvös 1 kilogrammos határt.


(forrás: PC Watch) [+]

A 4 GB rendszermemória mellett egy 120 GB kapacitású Adata SSD gondoskodik az operációs rendszer és az adatok tárolásáról. Korlátozott fizikai kiterjedése miatt csak a legszükségesebb csatlakozók kerültek fel a készülék élébe: a specifikációban egy USB 3.0, egy USB 2.0 és Mini DisplaPort port, valamint headset aljzat és egy microSD kártyaolvasó található. A mindössze 298 x 194 x 5,5 mm-es Ultrabook természetesen rendelkezik IEEE 802.11a/b/g/n Wi-Fi és Bluetooth 4.0 adapterrel. A gyártó által megadott 5 és fél órás üzemideje viszont elég karcsú, éppen hogy teljesíti az Intel követelményeiben megkövetelt 5 órát. Szigetes billentyűzete nem kapott háttérvilágítást.


(forrás: PC Watch) [+]


(forrás: PC Watch) [+]

A Mouse Computer LuvBook X Ultrabook japánban már megjelent, a Core i5-ös variánsért átszámítva kb. 1100 dollárt kérnek, és minden bizonnyal hamarosan Ivy Bridge processzorral szerelt modellek érkezése is várható.


(forrás: PC Watch) [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés