Szép fehér (is) lesz a Gigabyte RTX 4070 Ti Aero

Kiszivárgott képeken tűnt fel a tajvaniak január elején bemutatkozó új videókártyája.

Egy ismeretlen fotósnak állt modellt a Gigabyte Aero sorozatú, GeForce RTX 4070 Ti GPU-ra épülő grafikus kártyája. A tervek szerint január elején hivatalosan is megjelenő VGA ezen fehér ruhát visel, hűtése pedig három ventilátort használ, hogy hidegen tartsa a processzort, memóriát és VRM egységet.


(forrás: VideoCardz) [+]

A tápellátásról gondoskodó 12VHPWR csatlakozóhoz egy két darab 6+2 tűs PCIe konnektort fogadó adapter tartozik, ez már mutatja, hogy az energiaigény a 4080/4090 szériához képest azért visszafogottabban alakul.


(forrás: VideoCardz) [+]

A kártya hátáról készült fotón az is kiderül, hogy a PCB ennél a modellnél igencsak rövid lesz, és a hűtésnek körülbelül a fele „szabadon” áll majd, így az 3000-es szériához hasonlóan egyáltalán nem kell attól tartani, hogy a meleg levegő megreked a házban a VGA alatt. Ezzel párhuzamosan – figyelembe véve, hogy a VGA 2,5 slotos helyigényű – az is gyanítható, hogy a hűtés meglehetősen hatékony is lesz. Hogy mindez a valóságban mire lesz elég, az várhatóan január 4-én derül majd ki pontosan.


(forrás: VideoCardz) [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés