Hirdetés

Tajvan: baj van

Ahogy arról már beszámoltunk, Tajvanon már hetekkel a hivatalos megjelenés előtt árusítani kezdték az Intel Lynnfield kódnevű Core i5 és Core i7 processzorait és a hozzájuk készült, P55 chipsettel szerelt alaplapokat is. A gyártó eleinte nem kommentálta az eseményeket, be nem jelentett termékekről ugyanis nem adnak, nem adhatnak felvilágosítást, de ezt az álláspontjukat mégis megváltoztatták. Az Intel szóvivője, Barry Sum kijelentette, meg fogják vizsgálni az esetet, hogy kiderítsék, ki vagy kik a felelősek a történtekért.


Van, aki már hazavihette... (forrás: TechConnect)

Az első Lynnfield processzorok és P55 chipsetes alaplapok körülbelül egy hónapja kerültek a partnerekhez, akik ezzel egy időben úgymond továbbképzésen vettek részt, hogy megismerhessék azokat. Ennek természetes velejárója, hogy NDA-t (Non-disclosure Agreement) írnak alá, ami kötelezi őket arra, hogy a hivatalos megjelenés napjáig ne jelentessenek meg semmiféle információt az újdonságokról. Egyelőre még nem világos, hogy a partnerek közül ki a felelős a történtekért, és könnyen előfordulhat az is, hogy nem is egy érintettje lesz az ügynek, hiszen nemcsak a processzorok, de több gyártó alaplapjai is idő előtt kerültek ki a boltok polcaira, majd a vásárlók számítógépeibe.

Asus P7P55D
...mondjuk egy Asus P7P55D alaplappal együtt

Egyes találgatások szerint az ok abban rejlik, hogy a gazdasági válság miatt megcsappant kereslet okozta bevételkiesést akarták kompenzálni az új termékek idő előtti megjelentetésével. A partnerek nyilván mérlegelték a helyzetet, és tisztában voltak annak következményeivel, de kifizetődőbbnek tartották a versenytársak megelőzését, mint a szabályok betartását.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés