Új, autóiparnak szánt beágyazott memóriákat hoz a Toshiba

Az UFS 2.1-es szabványnak megfelelő modellek többféle tárhelymérettel lesznek elérhetők.

A Toshiba bejelentette az autóiparnak szánt legújabb, UFS memóriáit, amelyek 32, 64, 128 és 256 GB-os kapacitással rendelkezik, illetve HS-G3 interfészt használnak. A vállalat szerint az új fejlesztésük írás során 33, míg olvasásnál 6 százalékkal gyorsabb a közvetlen elődjénél.

Az UFS 2.1-s szabvánnyal kompatibilis fejlesztés alapját BiCS struktúrájú, 3D NAND flashmemóriák alkotják, ezek száma a tárkapacitástól függ, az 1 mm magas 153 tűs BGA tokozás kiterjedése viszont mindig 11,5 x 13 mm-es. Beágyazott megoldásról lévén szó a vezérlő is ezen belül kapott helyet.

A fejlesztés igazi érdekessége azonban az AEC-Q100 Grade 2 minősítés, amivel -40 és 105 °C-os hőmérsékleti viszonyok között is üzemképes marad. A fejlesztésen belül van egy hővezérlési funkció, amely megakadályozza a túlhevülést, míg a beépített adatfrissítés a tárolt információk sokáig történő megőrzéséért felel. Ezeket egészíti még ki egy kiterjesztett diagnosztikai lehetőség, amivel pontos képet lehet kapni az eszköz aktuális állapotáról.

A Toshiba már gyártja az új UFS memóriákat, legalábbis a legkisebb verziót, míg a többi valamivel később érkezik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés