A Toshiba az OCZ új tulajdonosa

Az OCZ az elmúlt héten jelentette be a csődöt, illetve az is kiderült, hogy a Toshibával már előrehaladott tárgyalások folynak a felvásárlásról. Mára az üzlet formálisan megköttetett, így lényegében az OCZ SSD-kkel foglalkozó üzletága a Toshiba tulajdona lesz. A japán cég mindezért 35 millió dollárt fizet .

A Toshiba részéről a felvásárlás lényeges eleme az OCZ szoftveres szakértelme, illetve az igen potens Barefoot vezérlők szabadalmainak birtoklása. Ezeket a vállalat társíthatja majd a saját gyártású NAND flash lapkáival, ami sokat javíthat a cég új generációs termékein. Ezzel kapcsolatban már meg is kezdődtek az előkészületek.

Az OCZ termékei egyelőre nem tűnnek el a polcokról, így a gyártásuk és a szállításuk egy ideig folyamatos lesz, és a támogatásukat sem fejezi be a Toshiba. Hosszabb távon viszont a termékskála a Toshiba igényeinek megfelelően alakul majd át, illetve az OCZ márkanév is háttérbe szorul. Az új Toshiba SSD-knek természetesen alapvető eleme lesz az új Barefoot vezérlők egyike a saját gyártású NAND flash lapkákkal körülvéve.

A felvásárlás egyébként az OCZ és a Toshiba szerint nagyjából 60 napon belül végbemegy, amely idő alatt az OCZ SSD üzletágának dolgozói a Toshibához kerülnek.

Az OCZ tápegységekkel foglalkozó részlegére a hírek szerint senki sem tart igényt, ami természetesen érthető, hiszen itt kiépített üzleti kapcsolatokat lehet vásárolni, mivel az OCZ csak matricázta a tápjait. Ez az üzletág valószínűleg az OCZ maradékával együtt felszámolásra kerül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés