IFA 2013 blog: GoPro hasonmással lép be az akciókamerák piacára a Toshiba

A hagyományos kamkorderek életterét a tabletek és okostelefonok csúnyán visszanyesték, így a gyártók számára a menekülési útvonalat azok a különleges készülékek jelentik, amelyek olyat tudnak, amivel a személyi mobil eszközök még nem versenyezhetnek.

Toshiba X-Sports
Toshiba X-Sports [+]

Ilyenek például az akciókamerák, amelyek az utóbbi időben órási népszerűségre tettek szert. Ebből a tortából a tradícionális kamerák szegmensében régi harcosnak számító Toshiba is ki szeretne harapni egy tekintélyesebb falatkát, legalábbis erre utal, hogy a cég is előállt saját, ilyen jellegű termékével.

A szimplán csak X-Sports névre keresztelt, 12 megapixeles CMOS szenzorral ellátott termék kialakításában a GoPro kamerákat idézi. Azokhoz hasonlóan bedugható egy strapabíró tokba, amely hatvan méteres mélységig vízálló, és azt is kibírja, ha másfél méteres magasságból a földre pottyan.

Toshiba X-Sports
Toshiba X-Sports [+]

A 249 eurót kóstáló modell lehetővé teszi a Full HD felbontású felvételek elkészítését másodpercenként 60 képkockás rögzítési sebesség mellet, lőhetőek vele állóképek, sőt, másodpercenként harminc képből álló fotósorozat is létrehozható a segítségével. Rendelkezik integrált képstabilizátorral, kapott egy 2 hüvelykes színes beépített LCD kijelzőt és ellátták beépített Wi-Fivel is, amelynek segítségével képes a felvett anyagokat vezeték nélküli úton a kompatibilis eszközökre továbbítani.

Előzmények

Hirdetés