TP-Link TL-WDR4300 – gigabites, kétsávos Wi-Fi router alacsony árfekvésben

Bár már a küszöbön a következő Wi-Fi szabvány, az IEEE 802.11ac, azonban a sávszélesség trükközésével még az n-es szabványban is találtak némi plusz lehetőséget, nevezetesen a 2,4 GHz-es sávok mellé bevezették az 5 GHz-es kommunikációt is, amely az előbbinél sokkal kevésbé terhelt, így elméletileg szélesebb tartomány használata, ezáltal nagyobb sebesség is lehetséges. Így vált lehetségessé a 750 (N750) és 900 (N900) Mbps-os kategória létrejötte, ezek az értékek persze csak egyszerű összeadással adódtak, egy kliens egyszerre csak egyetlen tartományban tud kommunikálni, de a routerek a különböző frekvenciát igénylő átviteli módokat szimultán ki tudják szolgálni.


[+]

Az N750 csoportba tartozik a TP-Link legújabb kétsávos vezeték nélküli routere, a TL-WDR4300, amely 2,4 és 5 GHz-en rendre 300 és 450 Mbps-ra képes. A gyártó termékei kedvező vételáruknak köszönhetően itthon is nagy népszerűségnek örvendenek, így minden bizonnyal ez a modell sem képez majd kivételt. A háromantennás, IEEE 802.11a/b/g/n Wi-Fi részleg tehát támogatja a a 750 Mbps-os kommunikációt, de szerencsére a vezetékes szekcióról sem feledkeztek meg, mind a négy RJ-45-ös aljzata Gigabit Ethernet kompatibilis.


[+]

Ezen kívül hátoldalán további két USB 2.0 port található, amelyek nyomtató és külső adattárolók csatlakoztatására születtek. Ennek köszönhetően nem csak nyomtatószerverként, de akár egy egyszerűbb NAS-ként is funkcionálhat, amit olyan alapvető képességekkel is felvérteztek, mint az FTP hozzáférés vagy az UPnP streamelés. Ezen kívül természetesen minden elvárt tulajdonsággal rendelkezik, legyen szó biztonságról vagy rugalmasságról.


[+]

A TP-Link TL-WDR4300 igazi fegyverténye persze a vételára lesz, hiszen tudásához képest 90 dolláros árcédulája kifejezetten baráti.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés