Túlhajtott Radeon X1800 XT saját táppal

Az Asus mérnökeivel mostanában nem érdemes olyasmiben fogadni, hogy tudnak-e egy gyors videokártyából még gyorsabbat csinálni. E tekintetben a vállalat legutóbb a két GeForce 7800 GT grafikus processzort egy nyákon egyesítő Extreme N7800GT Duallal hívta fel magára a figyelmet, mely ráadásul nem maradt meg a tesztlaborok falai között – ahogy sokan vártuk –, hanem korlátozott példányszámban piacra is került.

Az Asus legújabb csodakártyája az EAX1800XT Top névre hallgat, és lényegét tekintve egy túlhajtott Radeon X1800 XT. A vállalat közleménye szerint a GPU órajele 625 MHz helyett 700 MHz, az 512 MB kapacitású GDDR3 memória pedig 750 helyett 800 MHz-en (effektíve 1,6 GHz-en) fut.


Forrás: Golem.de

A kártya hűtését egy nagyméretű rézbordával és ventilátorral ellátott megoldás biztosítja; a táplálás – a fent említett kártyaszörnyhöz hasonlóan – egy külső, passzív hűtésű tápadapter segítségével történik, ami további tuningkísérletekre adhat módot a rendszer stabilitásának veszélyeztetése nélkül. Az EAX1800XT Top két DVI-I kimenettel (DVI/D-Sub átalakítók mellékelve) és egy bemenetként is funkcionáló TV-csatlakozóval rendelkezik.

A szoftvercsomag magában foglalja az Ubisoft új King Kong játékát, a Project Snowblind, a Joint Operations, az Xpand Rally játékokat, a Power Director 3 videószerkesztőt, illetve egy DVD-lejátszót. Az Asus új grafikus kártyája november végén 530 euró körüli áron kerülhet forgalomba.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés