Tévé, zene, mozi, e-book egyben, ez az iRiver K1

Az idei CES is bebizonyította, hogy a kisméretű, érintőképernyős, hordozható multimédiás lejátszóké lehet a jövő. Számos új modellt mutattak be Vegasban, köztük az iRiver K1-et, a márka sokoldalú készülékét.

Számos funkcióval rendelkezik az eszköz, ám ez nem sokat számítana, ha az alapok lennének elbaltázva. Nos, ez esetben úgy tűnik, minden rendben van, hiszen a nem túl nagy, 3,5 hüvelyk képátlójú kijelző tizenhatmillió szín mellett 480x320 képpont megjelenítésére képes. Az biztos, hogy a modell módot ad az MKV, MPEG4, XVID, WMV, és H.264 videoformátumok lejátszására, sőt elvileg a jövőben még egyéb szabványok is képbe kerülhetnek. Hasonló a helyzet az audiofájlokkal, egyelőre csak az száz százalék, hogy az MP3, a WMA és a FLAC kiterjesztésű anyagok kezelése biztosított.

iRiver K1 (Forrás: PlayerBites)
iRiver K1 (Forrás: PlayerBites)

Az eszköz természetesen digitális fotóalbumként is funkcionál, már az lenne a meglepő, ha erre nem lenne képes. Szóval lehetővé teszi a JPG és a GIF képek lejátszását, és magától értetődően a diavetítés funkció is belekerült a készülékbe. Az integrált DMB-TV tuner viszont már annyira nem gyakori, bár tény, hogy Vegasban több hasonló készülék látott napvilágot. De a lényeg az, hogy hordozható televízióként is megállja a helyét.

Az iRiver K1 FM rádióként is használható a benne elhelyezett tunernek köszönhetően. Található benne egy számológép, naptár, és igény szerint e-bookként is megállja a helyét. Érdekesség, hogy elméletileg a termékre alapkiszerelésben feltöltenek néhány szótárat, illetve az Enciklopédia Britannicát. Ez pedig azt feltételezi, hogy valamekkora belső memóriával kell, hogy rendelkezzen a termék, de ennek méretéről konkrétumokat egyelőre nem lehet tudni.

Azt viszont már igen, hogy a készülék képes a vezeték nélküli hálózati kapcsolat megteremtésére, egészen pontosan a 802.11g szabványt támogatja. A gyártó állítása szerint a felhasználó ennek segítségével könnyedén kapcsolódhat a netre, böngészhet, közösségi oldalakat látogathat, blogolhat. Sajnos az áráról sem szivárgott ki egyelőre semmilyen információ. Így csak reménykedhetünk abban, hogy nem lesz túl drága, és hogy a január végi, dél-koreai debütálás után egy idő után hazánkban is elérhetővé válik az iRiver K1.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés