Új néven fut tovább az Xbox Game Pass for PC

A korábbi név sokaknak kicsit megtévesztő lehetett, az átnevezés kicsit pontosítja, hogy mi is ez a szolgáltatás valójában.

Valószínűleg mindenki tudja, hogy Xbox-ra nem feltétlenül kell drága pénzért megvásárolni minden játékot, amivel játszani kívánunk, hiszen az Xbox Game Pass szolgáltatás keretein belül egy csekély havidíj ellenében száznál is több címhez férünk hozzá tényleges vásárlás nélkül. Ez a szolgáltatás hosszú ideig csak Xbox-on volt elérhető, néhány éve viszont a PC-sek is játszhatnak ezen a módon, nekik azonban az Xbox Game Pass for PC előfizetést kellett választaniuk.

Új felhasználók számára ez az elnevezés kicsit megtévesztő lehet, hiszen utóbbi gyakorlatilag semmilyen módon nem köthető az Xbox-hoz, inkább csak a Microsoft erőlteti ezt a brandet PC-n is, az elérhető játékok listája viszont eltérő a két szolgáltatás esetében - bár azért akadnak játékok, amelyek mindkét platformon elérhetőek. Talán ugyanezt érezhette a redmondi multi is, ugyanis ma hivatalosan is PC Game Pass-re változtatták az Xbox Game Pass for PC nevét. Ez kicsit egyértelműbben jelzi majd, hogy miről is van szó, valamint az átlagfelhasználók is könnyebben el tudják majd különíteni a kínálatot, hiszen nem az lesz a helyzet, hogy van egy Xbox Game Pass lista tele xboxos címekkel, és lesz egy szintén az Xbox nevével jelzett katalógus, amiben PC-s játékok szerepelnek, hanem mostantól lesz egy Xbox Game Pass és egy PC Game Pass kínálat.


(forrás: Twitter) [+]

A név mellett a logó is megváltozott, az árazás viszont maradt a régiben, csak úgy, mint az EA Play tagság integrálása, aki pedig mindkét előfizetésre igényt tart, az továbbra is választhatja az Xbox Live Gold tagsággal és a felhős játék lehetőségével kiegészített Xbox Game Pass Ultimate csomagot.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés