Hirdetés

Új üzleti és konzumer monitorok a Lenovotól

Kivételesen nem játékosoknak szánt megjelenítőkről adunk hírt, a hétköznapinak mondható specifikációkért azonban kárpótolhatnak a vékony kávák.

Három új taggal bővítette monitorpalettáját a Lenovo, melyek főleg az üzleti és az átlagos konzumer felhasználókat célozzák meg, vagyis ezúttal nem fogunk elámulni a kiemelkedően magas felbontástól vagy képfrissítési rátáktól. Előbbi kategóriába tartozik a ThinkVision S28u-10 névre keresztelt modell, melynek igen vékony kávákkal keretezett, 28 hüvelykes IPS paneljén 3840x2160 pixel sorakozik, másodpercenként maximum hatvanszor megjelenítve.


[+]

A hátoldalon csak a legszükségesebb csatlakozókat találjuk, az egyetlen DisplayPort 1.2 kimenetet két darab HDMI 2.0 egészíti ki. A csak dönthetőséget kínáló talpon – vagy igény esetén VESA konzolon – álló monitornak színhűség tekintetében nincs oka szégyenkezésre, az sRGB színteret 99%-ban, a DCI-P3-at pedig 90%-ban képes lefedni, míg a hosszútávú használatot a TÜV Rhineland kék fény kibocsátásra vonatkozó minősítése teszi barátibbá. Az újdonság piacra kerülése októberben lesz esedékes, a várható végfelhasználói ár egyelőre ismeretlen.


[+]

A Q24i és Q27q modellek már inkább az otthoni felhasználók számára készültek, és ugyan az eddig ismert specifikációk elég foghíjasak, annyi már a képek alapján is látszik, hogy a különleges kialakítású talpnak köszönhetően valószínűleg a magasságot és dönthetőséget tekintve is testre szabhatók. A 24 hüvelykes modell Full HD, valamint a 27 hüvelykes verzió 1440p-s felbontása, illetve az AMD FreeSync megléte szintén ismert tulajdonságok, a válaszidőt és a képfrissítési rátát azonban egyelőre homály fedi. A csatlakozókínálat megegyezik a hír elején említett modellével, ahogy a TÜV plecsnit is megtaláljuk a dobozon, az extralistához ezek mellett hozzávehetjük az egyenként 3 W teljesítményű hangszórópárost is.


[+]

A Lenovo Q24i és Q27q már szeptemberben megvásárolhatók lesznek, vételáruk 189,99 és 299,99 dollár lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés