Újabb bányászkártya az Inno3D-től, ezúttal P104 alapon

Négyféle P106-os Crypto Mining Accelerator kártyából álló kínalatuk bővült most.

Nincs megállás a bányászőrületben, így az elmúlt időben az Inno3D is igen csinos repertoárt épített ki az erre a célterületre szánt termékeiből: a hagyományos PCIe kártyák mellett van tápegységük, kilenckártyás kiegészítőjük, sőt a komplett bányász rendszereik is elérhetők, amelyek pontosan úgy néznek ki, mint amilyet a Manli mutatott be a minap. A hagyományos kártyák között a gyártó eddig nem rendelkezett P104-re épülő megoldással, de most ezen egycsapásra változtattak a P104-100 Crypto Mining Accelerator TwinX2 bejelentésével.


[+]

GPU-t tekintve ez az erősebb, hiszen a GTX 1080 alapjait használja, szemben a P106-tal, ami a GTX 1060-ra alapoz. Ennek megfelelően 1920 CUDA mag található az 1607 MHz-en járatott GPU-ban, mellé viszont a 256 bites buszon csak 4 GB VRAM áll rendelkezésre, ami csak a fele annak, amit a GTX 1080 esetében megszokhattunk. Az Inno3D ugyanakkor megjegyzi, hogy bár a kártyán rajta van a 8 GB, de úgy van particionálva, hogy ebből csak 4 GB használható fel. A GDDR5X szabványú chipek órajele egyébként effektív 11 GHz.


[+]

A videokimeneteket nélkülöző, 270 milliméter hosszú, PCIe x16 foglalatba illeszthető, de valójában csak négy sávot használó és egy darab 8 tűs PCIe kiegészítő tápcsatlakozót igénylő kártya a HerculeZ dizánjt hozza, hűtéséről pedig dupla ventilátor gondoskodik, de ennél több adatot nem adnak meg.

Előzmények

Hirdetés