Újabb flash-alapú tárolók érkeznek

Ma sem hagytak adattároló nélkül a gyártók minket, jó néhány új flash-alapú készülék érkezett a piacra. A Patriot rögtön három friss termékkel indított, SSD-k jelentek meg a cég kínálatban. A Inferno széria tavasszal debütált egy 100 és egy 200 GB-os kapacitású modellel, amik mellé most egy 60-as, 120-as és egy 240-es is jön. Mindegyikük SandForce vezérlőchippel van szerelve, amelyek az SF-1200 sorozatból kerülnek ki. Az MCL NAND flash chipekből felépülő Infernók ezzel 285 MB/s-os olvasási és 275 MB/s-os írási sebességet képesek elérni szekvenciális módban, 4 kB-os fájloknál pedig 24 000 IOPS-ra képesek. Így az 3 Gbps-os SATA interfésszel felszerelt Patriotok kiválóan alkalmasak rendszermeghajtónak is. A 2,5”-es készülékek mellé 3,5”-es adapter is jár, hogy számítógépházakba is könnyedén be lehessen szerelni. Három év garanciát vállal a Patriot rájuk, az árukról azonban nem nyilatkoztak sajnos.

Patriot Inferno SSD
Patriot Inferno SSD

A Super Talent is SSD-t mutatott be, mégpedig egy két csatlakozós modellt. Az UltraDrive MX-eken ugyanis a 3 Gbps-os SATA aljzat mellett egy mini USB is helyet kapott, így egyszerre használható akár rögzített, akár hordozható, külső tárolóként is. A 2,5”-es méretű készülékben egy JMicron 616 vezérlő rejtőzik, ami 250 MB/s-os olvasási és 180 MB/s-os írási tempót garantál. Támogatja a Windows 7 TRIM funkcióját és a GC-t (Garbage Collection) is természetesen, amik a tárolók élettartamát hosszabbíthatják meg és az optimális teljesítmény elérésében is segítenek. A Super Talent UltraDrive MX-ei szeptember elsejétől kerülnek kiszállításra, a 60, 120, 240 és 480 GB-os kapacitású változataik lesznek megvásárolhatóak.

Super Talent UltraDrive MX SSD
Super Talent UltraDrive MX SSD

Ugyancsak flash memóriás tároló a SanDisk legújabb terméke, egy apró pendrive-ot lepleztek le. A Cruzer Blade fizikai mérete ellenére méretes kapacitással rendelkezik, 2, 4, 8 és 16 GB-os kapacitású változatokban kapható. A tárolók két éves garanciával kerülnek forgalomba, áruk pedig 15-tól 78 dolláros terjed.

SanDisk Cruzer Blade pendrive
SanDisk Cruzer Blade pendrive

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés