Hirdetés

Újra találunk kompakt vízhűtőket az Alpenföhn kínálatában

A Gletscherwasser széria kétféle méretben, kétféle sebességű ventilátorokkal szerelve érhető el.

Már 8 éve annak, hogy legutóbb Alpenföhn márkájú AIO vízhűtésről adtunk hírt, amivel kapcsolatban nem tudjuk, hogy mikor került ki a gyártó kínálatából, de az biztos, hogy jelenleg csak négy modell található itt, méghozzá az új Gletscherwasser széria tagjai. A német tuningossal, der8auerrel együttműködve fejlesztett újdonságok 240, illetve 360 mm hosszú, alumíniumból készült radiátorral szerelt verzióban érhetőek el, továbbá mindkét modellnél létezik alacsony (1500 RPM) és magas (2200 RPM) fordulatszámra képes ventilátorral ellátott kivitel.


[+]

Maguk a ventilátorok egyébként nevüket illetően megegyeznek, mindkét változat specifikációs táblázatában a Wing Boost 3 ARGB jelölés szerepel, csak a fordulatszámuk, illetve ebből adódóan a zajszintjük különbözik: az alacsonyabb teljesítményű légkavaró legrosszabb esetben 23,5, a gyorsabb verzió pedig 36,8 dB-t produkál. A ventilátorok PWM vezérlésűek, teljesítményük mellett pedig külsejük is figyelemre méltó, amelyről a keretbe épített ARGB LED-ek gondoskodnak.


[+]

A 2500 RPM-re képes pumpával egybeépített, mikrocsatornákkal ellátott CPU-blokkra szintén került bőven a színes fényforrásokból, a világítást alaplapról, illetve a mellékelt kontrollerrel is vezérelhetjük. Az eszközök minőségét jól mutatja, hogy hűtőpasztából sem valami alsópolcos modellt, hanem Thermal Grizzly Hyrdonautot kentek a blokk aljára.


[+]

A szinte bármilyen, ma elérhető processzorfoglalattal (beleértve az AMD Socket TR4-et is) kompatibilis hűtők hamarosan piacra kerülnek, vételáruk pedig mérettől függően 60 000, illetve 66 000 forint lesz – érkezésük pár héten belül várható a hazai boltokba.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés