Újratervezték a ROG Fusion 500-at

Az ASUS második generációs modellje többek közt új dizájnt és fejlettebb mikrofont is kapott.

Az ASUS nagyjából négy év után eszközölt némi ráncfelvarrást a 2018-ban általunk is tesztelt ROG Fusion 500 gamer headseten. A második generáció elődjénél visszafogottabb, de továbbra is szoftveresen vezérelhető RGB világítással megspékelt dizájnt kapott, de maradt például az 50 milliméteres driverek átmérője és a virtuális 7.1 hangzás megléte is.


[+]

Bár az ASUS Essence hangszórók mérete nem változott, hangzásukat tekintve mégis számíthatunk némi fejlődésre, ugyanis a hangok megszólaltatásában többek közt egy ESS 9280 Quad DAC is szerepet játszik, amelyben négy különálló konverter felel a mély, a közép, a magas és az ultramagas hangtartományokért.


[+]

Fejlesztettek a mikrofonon is, a termékoldal erre a területre vonatkozó részén pedig megjelenik a manapság igen divatosnak számító AI betűkombináció is, amelyet már olyan dolgokra is használnak, aminek köze sincs a gépi tanuláshoz. Ezúttal a terméknek valamennyi köze azért mégis van hozzá, hiszen állítólag az algoritmus 500 milliónál is több, különböző típusú zajt „hallgatott meg”, például háttérben való beszélgetést, egérklikkeléseket és billentyűleütéseket, ennek köszönhetően pedig az ASUS állítása szerint igen hatékonyan képes kiszűrni a felhasználó hangján felüli hanghatásokat beszélgetés közben.

Az eszköz műanyag házán a hangszórók és a mikrofon hangerejével kapcsolatos vezérlők mellett találunk még egy extra tárcsát is, amelyet tekergetve beállíthatjuk, hogy csapattársaink vagy a játék hangját részesítenénk előnyben.

A ROG Fusion II 500 USB-A, USB-C és jack csatlakozási módokat tesz lehetővé, így konzolokkal, PC-vel és mobil eszközökkel is használhatjuk majd új szerzeményünket, de a kábelek mellett a dobozban találunk még egy extra fülpárnaszettet is, amely a gyárilag a fejhallgatón lévőkkel szemben már nem műbőr, hanem szövet borítást kapott.

Az ASUS újdonsága már elérhető a gyártó partnereinél, vételára viszont nem épp alacsony, a 220 eurós ajánlott fogyasztói ár hazánkban valószínűleg már 80-100 000 forintos árkategóriát jelent majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés