Hirdetés

Különleges Ultrabook-tablet hibrid készülhet az ASUS műhelyében

A DigiTimes értesülései szerint az ASUS az Intellel karöltve dolgozik egy olyan Ultrabookon, mely a néhány évvel ezelőtt bevezetett tablet notebookok forgatható és kihajtható kijelzőjét (és egyben fedlapját) örökítené tovább, természetesen az érintőkijelzővel együtt, miközben a hagyományos billentyűzet is megmaradna. Ezzel a lépéssel egy csapásra érnék el, hogy az Ultrabookok notebookként és tábla PC-ként is funkcionálhassanak az éppen aktuális igényeknek megfelelően.

Úgy tűnik, hogy az Intel is vevő az ASUS ötletére, hiszen számukra rendkívül fontos az általuk kitalált szegmens és név felfuttatása. Ráadásul szintén jövőre debütál az Ivy Bridge platform, ami szerintük nagyban hozzájárulhat majd az "ultrák" sikeréhez, illetve fordítva is igaz ez, a kategória is hozzájárulhat az Ivy Bridge eladások növeléséhez. Ezen a ponton felmerül a kérdés, hogy az Intel milyen (pénzben kifejezhető) áron tudja majd szállítani saját megoldását a gyártók részére, hiszen a most futó Ultrabook szegmensben szereplő gépek árát egyrészt ez, másrészt pedig az általuk támasztott szigorú követelmények befolyásolják leginkább, a forgatható érintőkijelző pedig várhatóan nem teszi majd még olcsóbbá ezt a kategóriát – sőt, várhatóan épp ellenkezőleg fog hatni rá. Az Intelnek tehát át kell gondolnia az árazást és az általuk támasztott követelményeket is, illetve egy olyan marketingstratégia kidolgozására is szükségük lesz, ami majd eladhatóvá teszi az új funkciókkal felruházott termékeket.

A DigiTimes úgy tudja, hogy az ASUS a jövő évi Computex kiállításra időzíti a koncepció bemutatását, míg az eladások a Windows 8 megjelenésével egyidőben indulhatnának be, ami a 2012-es év végén várható, ha minden a tervek szerint halad, és a pletykák is igazak.

Előzmények

Hirdetés