A vállalatok túl lassan szakadnak el a Windows 7-től

A Kollective felmérése szerint ugyan halad a modernebb operációs rendszerre való átállás, az nem biztos, hogy mindenki befejezi időre.

A Microsoft már egy ideje kommunikálja, hogy 2020. január 14-én kivégzik a Windows 7 terméktámogatását. Persze megfelelő árért cserébe lehet maradni, de ez nagyon költséges lesz még a cégek számára is.

A Kollective még januárban mérte fel, hogy a nagyjából 200 amerikai és 100 angliai IT döntéshozót számláló mintájuk alapján hogyan is áll a helyzet. Az akkori adataik szerint a vállalatok 43%-a használt Windows 7-et, ami mondhatni egy reális arány volt. Ennél bizonyosan viccesebb adat, hogy a megkérdezettek 17%-a nem is tudott róla, hogy az említett operációs rendszer terméktámogatása megszűnik.

Nagyjából fél évvel a Microsoft által húzott határidő előtt elmondható, hogy az IT-osztályok 96%-a valamikor korábban már megkezdte az átállást, 77%-uk pedig be is fejezte. Még mindig sokan vannak tehát a köztes fázisban, ami a cég méretétől és jellegétől függően akár három évig is tarthat, gondolva itt arra, hogy sokaknak ennyi időt vett igénybe a Windows XP-ről 7-re váltani. Ezzel gyakorlatilag a vállalatok nagyjából ötöde veszélyben van, hiszen potenciálisan lecsúszhatnak az első bekezdésben említett határidőről.

Dan Vetras, a Kollective vezetője szerint a cégek ugyan sokat tanultak a Windows 7-re való költözésből, de a Windows 10 saját problémákat is rejt. Nem elég pusztán frissíteni a gépparkot, a hálózat tekintetében is fel kell készülni a nagyobb terhelésre, ami komoly nehézséget jelent.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés