Tényleg hardvert fejleszt a Valve

Idén tavasszal már felmerült, hogy a Steam rendszert birtokló Valve hardverrel is előállna. A cég ezzel kapcsolatban nagyon burkoltan fogalmazott, mivel elmondták, hogy készek hardverrel is piacra lépni, ha szükséges, de szerintük a többi cég tapasztaltabb náluk ezen a területen. A pletykák ezután lecsillapodtak, de egy friss álláshirdetés újra életre keltette a korábbi híreszteléseket.

A Valve az alábbi oldal „Industrial Designer” pontjában nagyon világosan fogalmaz, és kijelentik, hogy több mint 6 éves tapasztalattal rendelkező embert keresnek, aki élvonalbeli hardverekkel foglalkozott. A cég az álláshirdetésében azt írja, hogy továbbra is fontos számukra a PC, illetve a Mac, és ez a jövőben sem változik meg, de a Valve-ot frusztrálja, hogy ezeken a területeken kevés az innováció, így saját kezükbe veszik az irányítást, és belevetik magukat a hardverek világába.


[+]

Az álláshirdetés világos, és igazolja azt, hogy a Valve tényleg komolyan gondolja a saját hardvert, de ez nem jelenti azt, hogy a termék tényleg meg is jelenik, mivel a cég hivatalos bejelentéssel nem élt. Manapság jellemző, hogy a cégeknél számos impozáns projekt végzi a süllyesztőben, amelynek a fejlesztése beindul, és talán még be is jelentik, de a termék végül sosem jelenik meg. Éppen ezért bármit is fejleszt a Valve az csak a megjelenés napján válik valósággá.

Érdekes azonban a Valve Linuxhoz való hozzáállása is. Ez arra enged következtetni, hogy a hardver alapvetően egy PC lehet, mely Linux operációs rendszert futtat, és valószínű, hogy azért dolgozik a Valve a játékok Linuxra portolásán, mert a Steam rendszer nagy részét elérhetővé szeretnék tenni a termékükön. Úgy száz játék már elegendő az alapokhoz, és ezek mellé természetesen jöhetnek a teljesen exkluzív, vagy esetleg exkluzív tartalmakkal ellátott címek is, akár a következő Half-Life, melynél keresve sem lehetne jobbat találni, ha egy hardver eladásáról van szó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Valve

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés