Váratlan áramkimaradás érte a TSMC egyik gyárát

Egy helyi építkezés következtében keletkezett a hiba, ami a bérgyártó számára költséges következményekkel járt.

A TSMC bejelentette, hogy váratlan áramkimaradás miatt problémákba futott a tajnani Fab 14B üzemük. A gondot a hírek szerint az okozta, hogy egy helyi építkezésen véletlenül átvágtak egy 161 kV-os kábelt, amitől a szóban forgó gyáregységben feszültségingadozás következett be. A TSMC a helyzetre reagálva átállt a tartalék erőforrására, amelyeket dízelgenerátorokkal biztosított, később pedig egy alternatív hálózatból szerezték be az alapvető működéshez mindenképpen szükséges energiát.

A vállalat szerint a dolgozók nem voltak veszélyben, ugyanakkor a gyár optimális működése nem volt biztosítható. Az előzetes becslések alapján akár 30 ezer wafer is érintett lehet az áramkimaradás következtében, de ezt pontosan még nem mérték fel, így egyelőre nem tudni, hogy milyen mértékű kárral néz szembe a cég.

A legfrissebb adatok szerint az áramellátás már helyreállt, de a gyártási folyamat mindenképpen sérült. Az érintett üzem főleg 12 nm-es node, vagy ennél régebbi eljáráson készülő lapkákat gyártott. A bérgyártás jellegzetessége miatt a szóban forgó gyáregység teljes újraindítása heteket vehet majd igénybe, arról pedig nincs adat, hogy az üzem jelenleg milyen gyártókapacitás mellett működik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • TSMC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés