Hirdetés

Véget ért az Intel-Broadcom viszály

A két vállalat közös, bíróságon kívüli megegyezéssel vetett véget a 3 éve húzódó szabadalmi vitáinak. A megállapodás értelmében a Broadcom 60 millió dollárt fizet az Intelnek. Ezt az összeget két egyenlő részletben a harmadik és a negyedik negyedévben utalják át a világ legnagyobb processzorgyártójának.

A két cég egyúttal egy kereszt-licenszszerződést is kötött, így mindkét cég ingyen használhatja egymás szabadalmait 2008-ig. Ennek a megállapodásnak köszönhetően új termékeket fejleszthetnek a korábbi kontrahensek anélkül, hogy bele kellene bonyolódniuk hosszadalmas licenszvitákba.

Az elmúlt három évben számtalanszor találkozott a két cég bíróság előtt. Az Intel azt vetette a Broadcom szemére, hogy öt esetben engedély nélkül használt fel és másolt le Intel szabadalmakat; a Broadcom ezen felül állítólag ipari kémkedést is végzett az Intel munkatársainak eltoborzásával. A Broadcom pedig azzal vádolta az Intelt, hogy az illegálisan használta fel hálózati eszközeiben a Broadcom szellemi tulajdonait. A feleknek legtöbb esetben nem sikerült egymásra bizonyítaniuk állításaikat...

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés