Hirdetés

VIA-Intel: adok-kapok (de mit?..)

A CeBIT kapcsán is jeleztük, hogy a VIA már nagyon szeretne P4-es chipseteket gyártani, jót, olcsóér, mihamarabb. Aztán nemrég már arról ment a disputa, hogy miért is jó a VIA-ának a Pentium 4-hez amúgy készülő DDR-es Brookdale (Q1 2002-re várható..) előtt (sokkal-sokkal előtt..) kihozni egy rivális megoldást. Akkor ugye arra jutottunk, hogy miért ne lenne jó, a VIA-nak pont hogy remek, egyedül az Intelnek fáj(na).

Arról is szó esett már, hogy mindezt a két cég közti licenc-inkompatibilitás okozza, mert az Intel chipsetgyártást szentesítő boldogító "igen"-je még várat magára, amit Intel részről ugye meg tudunk érteni.. A VIA-nak ez adna legálisan szabad utat, de persze vannak egyéb megoldások is.

Ugyanis a júniusi Computexen a VIA, ha törik, ha nem törik, be fogja dobni a köztudat sekélyes medencéjébe a P4X266 jelű chipsetjét, hadd készüljenek rá lapok, vegyék, vigyék, ami kell.

Az Intel erre vélhetően marcona ügyvéd gyalogsággal rohamozza meg a bíróságot, és lesz nemulass, mert ilyet azért mégsem lehet. A VIA persze majd a jóhiszemre apellál, hogy ő ugye aszitte, az S3-mal ez is járt, tehát nem érti majd a vádakat, aztán végül ismét gazdát cserél a -marketing kerettel egy polcon heverő- szabadalmi pereskedésekre elkülönített pár guriga dollár, hogy mindenki elégedett legyen, és hogy a bírósági pereputty is hazavihesse a minimálbért..

Hirdetés