Visszahozná a turbó kapcsolót az MSI

Szokatlan tálalással és tartalommal hozná vissza a köztudatba a PC-korszak hajnalának egyik „találmányát” a tajvani Micro Star International (MSI): a gyártó egyik új noteszgép-koncepcióján újra feltűnik a régi idők turbó gombja, jóllehet itt az eredeti funkcióval (a számítógép lassítása) éppen ellentétes célt szolgál. A Computexen bemutatkozott GX600-as notebookot kifejezetten játékosoknak szánja az MSI, ettől a felhasználói csoporttól pedig tudvalevőleg nem áll távol a tuning, túlhajtás gondolata. A noteszgép tervezői a lehető legegyszerűbb eszközt adták ezen felhasználók kezébe, a GX600 ugyanis egy gombnyomással tuningolható.

A rendszer működése pofonegyszerű: a hátlapján és tenyértámaszán különleges festést kapott – egyébként jellegzetesen szögletes – MSI noteszgép billentyűzete felett található, viszonylag nagyméretű és feltűnő „Turbo” feliratú gomb megnyomása után a rendszer órajele azonnal 20 százalékkal megemelkedik, ami automatikusan magával vonja a CPU-órajel hasonló mértékű növekedését. A hangzatos Turbo Drive Engine technológiának nevezett eljárás csak akkor működik, ha a noteszgép az áramhálózatról üzemel, azt tehát még az MSI mérnökei is belátták, hogy akkumulátoros üzemben nem célszerű a szükségesnél jobban gyötörni a telepeket.


Forrás: DailyTech

A GX600 egyébiránt az Intel nemrégiben leleplezett, Santa Rosa kódnevű mobil platformjának komponenseit tartalmazza, azaz a gépbe Core 2 Duo CPU-t, PM965 Express lapkakészletet és a 802.11n szabvány tervezetével is kompatibilis WLAN-modult építenek. A mintegy 2,8 kilogramm tömegű notebook 15,4 hüvelykes, WXGA (1280x800 pixeles) felbontású kijelzőjét az NVIDIA egyik legmodernebb, DirectX 10-kompatibilis mobil GPU-ja hajtja meg: az 512 MB videomemóriával rendelkező GeForce 8600M GT képe mindemellett HDMI és S-Video kimeneteken is továbbítható a külső kijelzőknek, megjelenítőknek.

A szokásos komponensekkel és kiegészítőkkel (Gigabit Ethernet vezérlő, webkamera, PCMCIA kártyahely stb.) ellátott GX600 megjelenési idejéről és várható fogyasztói áráról egyelőre semmi konkrétumot nem tudni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés