Hirdetés

Visszatértek a hibás GeForce chipek?

Az Apple fórumán fellelhető visszajelzések alapján komoly gondok vannak az új, 17 hüvelykes kijelzővel ellátott Macbook Pro notebookokkal. A visszajelzések szerint a termékek kijelzőjén bizonyos idő után kék foltok és fura zöld vonalak jelennek meg, mintha a készülékekben található NVIDIA GeForce 9400M, illetve 9600M típusú grafikus processzor hibásan működne. A probléma véletlenszerűen jön elő, de komolyabb terhelés hatására állítólag könnyen előidézhető.


Fotó: Apple fórum [+]

A hibás készülékeket birtokló felhasználók leírásai alapján a hiba az újraindítás hatására ideiglenesen megszűnik. A múlt évben elkövetett NVIDIA fiaskó után már mindenki a zöldeket vádolja, azonban véleményünk szerint érdemes megvárni az Apple hivatalos közleményét. Természetesen a garancia él a hibás gépekre, így az érintett vásárlók felvehetik a kapcsolatot a vállalattal a garanciális ügyintézés érdekében.


Fotó: Apple fórum [+]

Az NVIDIA közvetlenül még nem érintett a történetben, de a vállalat szóvivője már beszámolt arról, hogy az Apple tud a jelenségről, és folyamatosan tesztelik a rendszereket, hogy mielőbb kiderüljön a hiba forrása.

Több felhasználó feltételezi, hogy újra előkerültek a múlt év nyarán kiselejtezett NVIDIA lapkák, melyek komoly problémákat okoztak a vásárlóknak. A cég szóvivője azonban hevesen cáfolta ezt az állítást. Kifejtette, hogy jelen állás szerint még senki sem tudja hol a probléma, így a vállalat arra kérte az embereket, hogy ne terjesszenek rémhíreket a GeForce grafikus vezérlőkről. A partnerektől kiszivárgott információk alapján az NVIDIA már rég megszabadult a hibás chipektől, így elméletben nem lehetséges, hogy ismét előjöjjön ugyanaz a hiba. Ettől függetlenül persze elképzelhető, hogy a képeken látható problémákat a GeForce rendszerek okozzák. Reméljük az Apple hamarosan nyilvánosan reagál a felhasználók panaszaira.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés